Hoe werkt de externe competitie?

Bij Jeugdschaakclub Magnus kun je ook meedoen aan de externe competitie. De competitie wordt georganiseerd door de SGS. Dat is onze regionale schaakbond. Wat is dat, de externe competitie?

Met een team van Magnus speel je tegen teams van een andere club
Je speelt samen met drie andere kinderen van Magnus in een team van vier spelers tegen teams van andere clubs uit de regio. Net zoals bij hockey, voetbal, volleybal et cetera. De clubs die meedoen zitten vooral in de omgeving van Utrecht en Amersfoort. Er zit ook een club in Barneveld en in Giessenburg (bij Gorinchem).

Je speelt ongeveer een wedstrijd per maand
In de periode van oktober tot en met april speel je gemiddeld 1 wedstrijd per maand. De ene helft van de wedstrijden is op vrijdagavond bij Magnus, de andere helft van de wedstrijden speel je bij de tegenstander, op hun clubavond.
Veel clubs spelen op vrijdag, maar het kan ook zijn dat je een keer op een andere dag moet spelen. De wedstrijden beginnen om 19.00 uur en duren uiterlijk tot 20.30 uur; B-teams zijn later klaar.
Bij de uitwedstrijden vragen we een van de ouders om te rijden.

We doen mee in 3 leeftijdscategorieën
De SGS organiseert de externe competitie in vier leeftijdscategorieën. Magnus doet mee in drie categorieën:

  • B-teams: geboren in 2002 of later
  • C-teams: geboren in 2004 of later
  • D-teams: geboren in 2006 of later

Ook als je jonger bent, mag je meedoen! Overigens, bij de E-teams (geboren in 2008 of later) is er geen externe competitie, maar een toernooi op een zaterdag.

Wie mogen er meedoen?
Iedereen die niet te oud is. Het is leuk, gezellig en leerzaam! Dus we raden je van harte aan om je aan te melden. Dat kan bij Annemiek (annemiek@neisingh.nl).

MAAR…….
Het niveau in de externe competitie is iets hoger dan je bij Magnus gewend bent. Voor de kinderen die vaker toernooien spelen, is dat geen probleem. Maar ben je nog niet zo ervaren, overleg dan eerst met je trainer, Bas of Dharma voordat je je opgeeft.

Verder ben je bij uitwedstrijden normaal gesproken pas tussen 21.00 – 21.15 uur thuis. Overleg met je ouders of je wel zo laat mag opblijven. Van jou mag dat vast wel, maar of je ouders er ook zo over denken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.