Vanwege de corona is de schaakclub tijdelijk even dicht. Dit geldt voor de maandag, woensdag en vrijdag. Wanneer we weer opengaan is nog niet bekend.

We organiseren wel online toernooien. Deze week op maandag (chess.com) en vrijdag (chesskid.com en chess.com).

Chesskids vrijdagavond 19:30 – 20:30

Vrijdagavond 10april start het chesskids toernooi om 19:45. Hiervoor zullen online lessen plaats gaan vinden, hiervoor worden jullie benaderd door jullie trainer..
Kinderen van 12 jaar en jonger hebben een chesskids account, dit wordt geregeld via de knsb. We hebben een magnus club: JSC Magnus Leidsche Rijn waaraan alle kinderen van 12 en jonger aan toegevoegd zijn.

Hoe schrijf je je in voor het toernooi? Login via een browser op chesskid.com met je gebruikersnaam en password. Speel -> Speel tegen kind kid naast het schaakbord staat rechts join toernament, en daaronder staat het 10 april toernooi. Je kan vanaf 19.30 inschrijven.

Er is ook een chesskids app, maar daarmee kan je het toernooi niet zien.

Het toernooi bestaat uit 5 ronden met voor elke partij 10 minuten bedenktijd.

Heb je vragen, stuur dan een mail naar email hidden; JavaScript is required en we gaan het voor je uitzoeken. Mocht je al wel toegang hebben tot chesskid.com, en vragen hebben, dan kan je ze stellen aan alberttrainer of Joostl.

Afgelopen week hadden een paar kinderen een probleem dat hun tijd liep, maar de tegenstander aan zet was. Mocht dit optreden klik dan op F5, om de browser te verversen.

Voor de winnaar hebben we een lekkere (chocolade) prijs.


Chess.com maandag en vrijdag 20:00 – 21:30

We schaken normaal op maandag en vrijdag en zo ook deze week online!

Maandagavond is er een arena toernooi van 20:00 uur tot 21:30.

De link voor maandagavond:

https://www.chess.com/live#r=178759

We spelen 5 minuten per partij, en 5 sekonde per zet. Arena betekent dat je tegen iedereen kan spelen die meedoet, en je kan zoveel partijen spelen in de 90 minuten als je wilt. Als een partij klaar is , dan is er een knop, en als je daarop klikt begint de volgende partij. Je kan dus zelf bepalen hoelang en hoeveel je pauze neemt. De winnaar is uiteraard diegene die de meeste partijen wint.

Vrijdagavond spelen we om 20:00 uur een zwitsers toernooi. Met 3 minuten per partij en 2 sekonde per zet. We schaken 9 ronden, als er voldoende deelnemers zijn. Met een zwitsers toernooi begint iedereen gelijk aan zijn partij, en gaan we verder aan de volgende ronde als iedereen klaar is. Aangezien de tijd per partij vrij kort is, hoef je nooit lang te wachten tot de volgende ronde begint. Je speelt tegen iemand die ongeveer net zoveel punten heeft als jij.

Om mee te doen moet je lid zijn van onze club. Deze is voor spelers, ouders en trainers. Onze chess club heet: Jsc Magnus Leidsche Rijn. Nils en Albert zijn hier de beheerder van. Als je je hebt aangemeld, laten wij je binnen.

Meld je aan bij deze club voor de 20:00 uur en dan gaan we vanuit deze club een toernooi spelen. Helaas heeft er iemand die niets met onze club te maken heeft een club opgericht op chess.com die: Magnus Leidsche Rijn heet, deze moet je dus niet hebben.

Hoe vind je het toernooi zonder deze link? Kilk op play en dan live chess, dan zie je rechts het toernooi staan.


Of je nu speler, trainer of ouder bent, doe lekker mee!

Groeten van,

Albert (0647026849) , Nils en Joost