Chess.com partijanalyse

Tijdens een toernooi zijn er altijd moment, dat je denkt, h'mm dat had ik misschien anders aan moeten pakken. Als je een account hebt bij chess.com kan je 1 partij per dag analyseren.  Dus als je een toernooi hebt gespeeld kan je daarna elke dag een partij analyseren, zodat je weer helemaal op orde bent voor de volgende les!

Hier volgt een voorbeeld van partij tussen Albert en Jonas.

 

De analysefuncties van chess.com zijn wel heel cool tegenwoordig. Je krijgt eerst een beschrijving te zien hoe de partij in het algemeen was, inclusief een gezellig overzicht van hoeveel blunders je deze keer wel weer niet gemaakt hebt. Jonas moedigt me aan om kalm te blijven (keep Calm love Jonas), maar dat is niet helemaal gelukt...

 

Hierna kan je als een soort samenvatting de partij naspelen, waarde de app naar sleutelmomenten gaat, waar je een iets minder briljante zet hebt gedaan. Je krijgt dan dezelfde positie voor je neus, en kan het nog een keer proberen. Dat is echt heel leerzaam om te doen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In deze stelling deed ik pion c5, wat ik een geweldige zet vond (Jonas waarschijnlijk ook 😉 ) , maar goeds de computer vond het iets minder, en nu kan ik in dezelfde stelling proberen wel de goede voortzetting te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als laatste kan je een overzicht van de hele partij krijgen.

Kleurtjes zijn altijd leuk, maar het liefst heb je echt saaie grijze zetten in je analyse.

Zelf vind ik altijd wel een paar zetten die echt beter had gekund, en die ik stellig probeer toe te passen in een volgende wedstrijd.

Bij Magnus zitten ook een aantal spelers die erg goed zijn in openingstruukjes. Daar kan chess.com ook erg goed helpen om als je er bent ingetrapt je uit te leggen wat je nou weer fout hebt gedaan.

 

Kortom als je lid bent van Magnus, waarom zou je niet eens meedoen met onze online toernooien? We hebben regelmatig 20 tot 30 deelnemers, en dat zijn dan best gezellige toernooien.

terug naar online comissie