sgs en nationale competitie

Naast de interne competitie en externe competitie zijn er nog meer toernooien waar je als jeugdspeler aan mee zou willen doen.

Voor de onderstaande toernooien geld dat Magnus de leden er wel over zal informeren, maar het inschrijven en deelnemen/carpoolen, ligt geheel bij de deelnemers.

Grand Prix toernooien binnen de SGS

In een jaar zonder Corona worden er door de  sgs grandsprix's georganiseerd. Dit zijn toernooien, georganiseerd door een sgs club, waarbij de kinderen worden ingedeeld in een groep van 8 met ongeveer dezelfde rating. De 1e drie kunnen een beker winnen. Maar als je wint, gaat je rating omhoog, en kom je de volgende keer in een hogere groep.

Op dit moment (Januari 2022), liggen de grand prix toernooien even stil.

 

Schaaktoernooien in de SGS

Op de hoofdpagina van de sgs web site, staat tegenwoordig een mooi lijstje met de komende schaaktoernooien in de provincie. Mocht je heel nederland door willen crossen voor je favoriete schaaktoernooi, dan kan je naar:

schaakkalender.nl

Een aantal sgs toernooien komen jaarlijks terug en staan in onderstaande tabel.

  • Maart  Open Hoevelakense Jeugdsnelschaaktoernooi
  • Pinksteren BSG-Pinkstertoernooi
  • Mei Open kampioenschap van Utrecht
  • Juni Henk Bloeminktoernooi (S.C. Oud Zuylen)

Voor specifieke informatie over deze toernooien, kijk dan op de sgs web site.

 

Hutton toernooi

Bij dit eendaagse toernooi strijden jeugdteams van regionale bonden om de Nederlandse titel. De deelnemers worden door hun eigen regionale bond geselecteerd. Er wordt gespeeld in vijf verschillende leeftijdscategorieën: A tot en met E. De teams bestaan uit vier spelers. Zij spelen vijf rapidpartijen.

Huttontoernooi voor jeugdteams van regionale bonden | Schaken

Dus dit is een toernooi waarvoor je je niet kan inschrijven, onze sgs bond kan je hier dus voor benaderen. Het toernooi vind vaak plaats in het najaar.

 

Nederlandse kampioenschappen A en B jeugd

Voor de Nederlandse kampienschappen moet je eerst plaatsen. Hiervoor worden er in verschillende regio's toernooien georganiseerd:

Nederlandse Jeugd kampioenschappen | Schaken

 

PJK's en pupillendag

De SGS organiseert elk jaar de Persoonlijke Jeugd Kampioenschappen. Deze vinden normaal plaats begin januari. Vanwege Corona kunnen ze soms worden uitgesteld. Dit jaar (2022) vinden ze plaats in Amersfoort en de datums zijn bekend:

PJK E 19 februari, CD 5 en 6 maart – Stichts-Gooise Schaakbond (sgs-schaakbond.nl)

Zie ook het artikel op onze web site:

SGS persoonlijke kampioenschappen data bekend - Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

Zoals je kan zien, kan je zien welke magnus kinderen ook naar het toernooi gaan, gebruik dat om met elkaar te carpoolen, als je bij elkaar in de buurt woont.

De Pupillendag is het sgs kampioenschap voor de F,G en H jeugd. Dit is voor de kinderen van 7,8 of 9 jaar oud. Deze zal in het voorjaar plaatsvinden.

 

JeugdClubCompetitie

In juni kunnen we teams inschrijven voor de Jeugd Club Competitie. Zie de JCC link. De teams spelen in het volgende schaakjaar een viertal zaterdagen competitie tegen andere teams.

 

Nationale kampioenschappen

Als je hoog eindigt bij een PJK of een pupillendag mag je meedoen aan een Nederlands kampioenschap! Je zal misschien denken, wat heb ik voor kans om Nederlands kampioen te worden, maar vele Magnus leden zijn je voorgegaan!

 

2015-2016 Polle Nederlands kampioen in de G    Polle Nederlands Kampioen, Sanne 4e bij de meisjes - Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

2016-2017 Mees nederlands kampieon in de F Mees Nederlands Kampioen, ook Kobe, Jeanette en Sanne in de prijzen - Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

2017-2018 Daan Nederlands kampioen in de G  Daan Nederlands Kampioen in de G - Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

2017-2018 SGS E Nederlands kampioen (Kobe, Polle, Mees en Koen) Magnus E1 Nederlands kampioen E-teams (aangevuld) - Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

2019-2020 Kobe Nederlands kampioen in de C Kobe Smeets Nederlands kampioen in de C klasse - Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

2020-2021 Isafara Nederlands kampioen in de C Isafara Nederlands Kampioen meisjes C - Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

2022-2023   Kobe en Isafara NK kampioen in de B      Kobe en Isafara Nederlands Kampioen in de B - Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

2022-2023 Aadvik Kampioen in de H    Aadvik Nederlands kampioen in de H - Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

De Nederlandse kampioenen van 2022-2023

Ja en dan? Europees kampioen? Zover zijn we nog niet, maar bijvoorbeeld Kobe heeft al wel eens meegedaan aan een Europees kampioenschap.

En in 2023 doet Kobe mee aan het WK in november in Italië.