sgs en nationale competitie

Naast de interne competitie en externe competitie zijn er nog meer toernooien waar je als jeugdspeler aan mee zou willen doen.

Voor de onderstaande toernooien geld dat Magnus de leden er wel over zal informeren, maar het inschrijven en deelnemen/carpoolen, ligt geheel bij de deelnemers.

Grand Prix toernooien binnen de SGS

In een jaar zonder Corona worden er door de  sgs grandsprix's georganiseerd. Dit zijn toernooien, georganiseerd door een sgs club, waarbij de kinderen worden ingedeeld in een groep van 8 met ongeveer dezelfde rating. De 1e drie kunnen een beker winnen. Maar als je wint, gaat je rating omhoog, en kom je de volgende keer in een hogere groep.

Op dit moment (Januari 2022), liggen de grand prix toernooien even stil.

 

Schaaktoernooien in de SGS

Op de hoofdpagina van de sgs web site, staat tegenwoordig een mooi lijstje met de komende schaaktoernooien in de provincie. Mocht je heel nederland door willen crossen voor je favoriete schaaktoernooi, dan kan je naar:

schaakkalender.nl

Een aantal sgs toernooien komen jaarlijks terug en staan in onderstaande tabel.

  • Maart  Open Hoevelakense Jeugdsnelschaaktoernooi
  • Pinksteren BSG-Pinkstertoernooi
  • Mei Open kampioenschap van Utrecht
  • Juni Henk Bloeminktoernooi (S.C. Oud Zuylen)

Voor specifieke informatie over deze toernooien, kijk dan op de sgs web site.

 

Nederlandse kampioenschappen A en B jeugd

Voor de Nederlandse kampienschappen moet je eerst plaatsen. Hiervoor worden er in verschillende regio's toernooien georganiseerd:

Nederlandse Jeugd kampioenschappen | Schaken

 

PJK's en pupillendag

De SGS organiseert elk jaar de Persoonlijke Jeugd Kampioenschappen. Deze vinden normaal plaats begin januari. Vanwege Corona kunnen ze soms worden uitgesteld. Dit jaar (2022) vinden ze plaats in Amersfoort en de datums zijn bekend:

PJK E 19 februari, CD 5 en 6 maart – Stichts-Gooise Schaakbond (sgs-schaakbond.nl)

Zie ook het artikel op onze web site:

SGS persoonlijke kampioenschappen data bekend - Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

Zoals je kan zien, kan je zien welke magnus kinderen ook naar het toernooi gaan, gebruik dat om met elkaar te carpoolen, als je bij elkaar in de buurt woont.

De Pupillendag is het sgs kampioenschap voor de F,G en H jeugd. Dit is voor de kinderen van 7,8 of 9 jaar oud. Deze zal in het voorjaar plaatsvinden.

 

Nationale kampioenschappen

Als je hoog eindigt bij een PJK of een pupillendag mag je meedoen aan een Nederlands kampioenschap! Je zal misschien denken, wat heb ik voor kans om Nederlands kampioen te worden, maar vele Magnus leden zijn je voorgegaan!

 

Klik op magnus berichten - Magnus home (magnusleidscherijn.nl)

En selecteer NK Competitie. Polle, Mees, Daan, Kobe en Isafara zijn al wel eens Nederlands kampioen geworden.

Ja en dan? Europees kampioen? Zover zijn we nog niet, maar bijvoorbeeld Kobe heeft al wel eens meegedaan aan een Europees kampioenschap.