Kobe en Isafara Nederlands Kampioen in de B

Van zondag 30 april tot en met zaterdag 6 mei vond het NK ABC plaats in Almelo. Vanuit Magnus hadden zich 4 spelers geplaatst: Tom, Kobe, Isafara en Polle. De 1e ronde begon goed, met winst voor alle vier. Omdat de jongens meedraaiden in de top van het toernooi, moesten ze het ook tegen elkaar opnemen, dus dan wordt het wat moeilijk deze score vast te houden.

We beginnen met Tom. Die heeft een rating van 1767 en heeft een Toernooi prestatie neergezet van 1866 (Resultaten – Nederlands Jeugd Schaak Kampioenschap (njsk.nl)), en dat is best netjes!

Een van zijn mooie aanvalspartijen is die uit de derde ronde. De tegenstander komt er letterlijk niet aan te pas! Het commentaar bij de partijen in dit artikel is uiteraard van de spelers zelf.

Tom in aktie, foto: Ilja Kalle

Polle heeft ook een puik toernooi gespeeld. Hij had een TPR die meer dan 200 punten boven zijn rating lag, en is gedeeld derde geworden!

Polle, foto: Ilja Kalle

Kobe had zich voor het NK gekwalificeerd in de A, maar qua leeftijd mag hij in de B spelen, en daar heeft hij zich ook voor ingeschreven. Hij begon met 1.5 uit 3, waar hij niet zo heel tevreden mee was. Hij was van plan geen halfje meer te laten liggen en dat is hem ook gelukt!

Een mooie positionele partij is tegen Nanne van Foreest.

Kobe, foto: Ilja Kalle

In de laatste ronde moest hij tegen Prajit Sai, die ook 4.5 uit 6 had. Dus de winnaar van deze partij zou Nederlands kampioen worden. Kobe is er goed voor gaan zitten, en na een pionwinst heeft hij dit voordeeltje steeds meer uitgebouwd.

foto: Ilja Kalle

Isafara begon aan het toernooi als vice ratingleidster. Van tevoren zag ze de ratingleidster, Dana als grootste concurrent. En dat werd ook een hele spannende partij!

Isafara: Ilja Kalle

Voor de laatste ronde stond ze een punt los van de rest van het veld, maar ze had wel een pittige tegenstander. Isafara vecht altijd door tot de laatste snik, en met die mentaliteit wint ze ook de partij.

foto: Ilja Kalle

De winnaars van Magnus! Meer informatie over het toernooi staat op : Nederlands Jeugd Schaak Kampioenschap – (njsk.nl). In dit artikel: Veel strijd bij de jeugd in de hoogste categorie├źn (update) – Schaaksite zijn ook een aantal becommentarieerde partijen van onze winnaars te vinden.