Archive for Nieuws

Beveiligd: Groep D-Wit (Ronde 6)

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

Beveiligd: Groep D-Wit (Ronde 5)

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

Vrijdag 19 april laatste ronde voorjaarstoernooi!

Morgen zijn alle scholen gesloten, maar er wordt wel geschaakt! De laatste 2 ronden van het voorjaarstoernooi worden gespeeld, dus kom nog gezellig twee partijen spelen (en met je vrienden kletsen natuurlijk)!

De bekers voor de nummers 1 tot en met 3 van alle groepen staan al te glimmen!

Beveiligd: Groep D-zwart (ronde 4)

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

Beveiligd: Groep D-zwart (ronde 3)

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Vul het wachtwoord hieronder in om hem te kunnen bekijken:

Woensdag 10 april geen schaken

Op woensdag 10 april is er geen schaken bij JSC Magnus. We organiseren dat een toernooi voor kinderen in groepen 345. Volgende week zijn jullie weer van harte welkom.

2 teams van Magnus naar de NK E-teams

Zaterdag 6 april werd in cultureelcentrum Antares door SV Leusden het SGS kampioenschap voor E-teams georganiseerd. Vanuit Magnus hadden zich 18 kinderen opgegeven en reisden we met 4 teams  af  naar Leusden. Dit waren:

Team 1 (teamleider Jochem Aubel)

Daan, Jesper, Jeanette en Ryan

Team 2 (teamleider Matthijs Ziepzeerder)

Stijn, Jelle, Pieter en Maksim

Team 3 (teamleider Joep Smeets)

Bent,  Sofie, Sean, Jasmijn en Simon

Team 4 (teamleider Hao Tran)

Maarten, Mylo, Inara, Viggo en Joep

Deze keer deden er in totaal 17 teams mee, dus 13 vanuit andere verenigingen. In voorgaande jaren waren er wel eens meer teams van Magnus dan uit de rest van de provincie, dus in de breedte gaat het goed met schaken binnen de SGS.

Er werden 7 rondes gespeeld door 4 teams met elk 4 partijen per ronde, dus in totaal hebben we 112 partijen gespeeld, kortom teveel om hier allemaal de revu te laten passseren. Goede, minder goede, lange, korte, hele spannende  partijen, alles hebben we langs zien komen!

Afgelopen jaar waren er 4 NK tickets te verdelen, maar aangezien Magus vorig jaar Nederlands kampioen is geworden, kreeg de SGS er eentje bij. Na vier ronden ging het allemaal best goed. Magnus 1 had gelijk gepeeld tegen het sterke Moira Domtoren, en stonden met maar liefst 3 teams in de top 5.

Maarja er moesten nog 3 rondes gepeeld worden… Team 1 heeft daarna nog gelijk gespeeld tegen D.O.S.C., en Magnus 3 heeft knap een remise tegen het Magnus 1  uit het vuur gesleept. In Magnus 3 zitten ook wel 3 jongens van de sterke competitiegroep E-Wit (Bent, Simon en Sean) en uiteraard de zusjes Sofie en Jasmijn.

Uiteindelijk zijn we 2(Magnus 1), 5e (Magnus 3), 6e (Magnus 2) en 7e(Magnus 4) geworden. Dus Magnus 1 en 3 gaan naar de NK, en in de breedte hebben we het goed gedaan.

Team 1 bij de Bekeruitreiking met de beker voor de 2e plek

Alle standen zijn terug te vinden op:

http://www.sgs-schaakbond.nl/jeugdzaken/E-teams-2019/

Uiteraard hebben we aan het eind nog een leuke groepsfoto gemaakt, alhoewel het niet meeviel om alle 18 kinderen te vinden en enigszins stilzittend op een foto te krijgen!

Al met al een hele leuke dag, met best een goed resultaat, alhoewel we wel flink gaan oefenen  om volgend jaar weer te winnen!

AANKONIDIGING: Jeugdschaaktoernooi Meerkerk op 6 april

A.s. zondag 6 april vindt het 3e Open Meerkerks Jeugdschaaktoernooi plaats. Je speelt in een groep met 6 kinderen. Het speeltempo is 15 min pppp.

Voor wie?
Geboren in 2003 en later.

Waar?
Dorpshuis De Linde, Lindenstraat 1, Meerkerk.

Hoe laat?
Aanwezig om 13.30 uur. Start om 14.00 uur. Prijsuitreiking om 17.00 uur.

Aanmelden
Stuur een whatsapp naar 0612203126 of mail naar email hidden; JavaScript is required.

HET MAGNUS-VRIJDAG VOORJAARSTOERNOOI!

Misschien hadden jullie als iets gehoord: aanstaande vrijdag én de twee vrijdagen daarna hebben we een ander programma, namelijk het MAGNUS-VRIJDAG VOORJAARSTOERNOOI voor alle kinderen die op vrijdag bij Magnus schaken!

In plaats van les, en daarna interne competitie, spelen alle kinderen de komende weken iedere vrijdag TWEE partijen tegen elkaar. Dat gebeurt grotendeels in hun eigen competitiegroep, onder begeleiding van trainers. In iedere groep zijn prijzen te verdienen! De groep met trainingsgroepen A1 en D1 speelt om het vrijdag-kampioenschap, en de winnaar van dat kampioenschap zal tegen de woensdag-kampioen spelen voor het clubkampioenschap.

De groeps-indeling hangt vrijdag bij de ingang. Als het voor jou erg afwijkt, krijg je vooraf een persoonlijk bericht.

Voor de vroege groepen zijn de begintijd en eindtijd gelijk aan een normale clubavond. Wel vragen we jullie allemaal echt op tijd te komen, want anders kun je niet worden ingedeeld.

Voor de late groepen is er een iets afwijkend programma: om langere wedstrijden te kunnen spelen beginnen zij ook vroeg! Zij moeten om 18.45u aanwezig zijn om ingedeeld te worden voor de wedstrijd van 19.00u! Ze spelen wel gewoon tot 21.15u. De jeugdtrainers spelen ook gewoon alle wedstrijden mee.

Tijdens deze weken zijn er ook externe competitie-wedstrijden, en sommige kinderen hebben een andere reden waarom ze een keer moeten missen. In overleg krijgen zij een bye-score waardoor ze niet uit het toernooi vallen. Als je er een keer niet bent, meld je je dus af bij je trainer!

We zoeken ook nog enkele ouders die willen helpen met de (late) bar om 20.00u, een competitie-groep of de indeling. Als je één of meer keer kunt helpen, laat het dan weten.

Het wordt een spannende strijd, waar iedereen alles wat hij / zij heeft geleerd de laatste maanden uit de kast mag halen om zo hoog mogelijk te eindigen!

We zien jullie allemaal graag vrijdag!

Verslag Pupillendag 30 maart

 

Zaterdag 30 maart werd de SGS-Pupillendag FGH gehouden bij SGA in Amersfoort. SGA is net verhuist naar een andere locatie. De nieuwe ruimte ziet er fantastisch uit. Het is heel open en licht. De speelruimtes zijn omringt door veel glas zodat de supporters de spelers goed van een afstandje konden volgen. Het toernooi was goed georganiseerd.

Read more