Externe competitie KNSB

Externe competitie KNSB

Tot enkele jaren geleden was de KNSB competitie voorgehouden aan de paar beste teams uit een provincie die waren gepromoveerd uit de regionale competitie. Sinds enkele jaren kan je op alle nveau's KNSB competitie spelen. Magnus Leidsche RIjn heeft hier altijd al met 1 team aan meegedaan. Dit was een van de bestbewaarde clubgeheimen, totdat in seizoen 2022-2023 ene Bas van Arendonk zijn intrede deed in het 1e team.

Je vraagt je misschien af, kan die gast dan zo goed schaken dat het team bekender werd? Ja, dat ook, maar hij begon met het schrijven van wedstrijdversslagen, zodat iedereen op de club wist dat we een 1e team hadden die belangrijke wedstrijden speelden. In seizoen 2023-2024 hebben dan met 2 teams meegedaan en vanaf seizoen 2024-2025 gaan we met drie teams aan de slag. Ondertussen zijn we rond met de spelers voor de drie teams.

Het feest begint in oktober en duurt tot en met april. In die tijd speel je 9 (Magnus 1, 4e klasse) of 7 (magnus 2/3, 6e klasse) partijen. Het fijne van de 6e klasse is dat je niet kan degraderen, want er is geen 7e klasse. Je speelt altijd met een achttal.

 

Meesterklasse

Kobe speelt bij Paul Keres in het eerste in de meesterklasse: Netstand 4 - KNSB. Dat is best wel een heel erg hoog niveau.

Magnus 1

Er waren wisselende teamcaptains, tot Dirk het stokje overnam en we pardoes promoveerden naar de 4e klasse! Je begrijpt dat we Dirk voor de komende jaren als teamcaptain hebben vastgelegd. In de 4e klasse wordt al stevig geschaakt, dus dan moet je wel een rating van minimaal 1800 hebben om een beetje mee te kunnen komen. Gelukkig hebben we wel een kluitje (jeugd)spelers die aan dit criterium voldoen. De jeugdspelers trainen in het A1 team, wat getraind wordt door onze hoofdtrainer Bas van Esch.

 

Magnus 2

Magnus 2 bestaat voor een groot deel uit spelers die in de B1 bivakkeren. Jong talent, wat staat te popelen om door te stormen/stromen naar het eerste. Magnus 2 speelt 6e klasse, en hoe mooi zou het zijn om een team in de 4e,5e en 6e klasse te hebben? Dit is voorlopig nog een toekomstdroom. Qua rating moet je wel minimaal 1400 hebben, om niet binnen korte tijd van het bord te worden geschoven.

Magnus 2 in de 2023-2024 opstelling.

 

Magnus 3

Magnus 3 spelers zijn verzameld in ons D1 team. jong tot zeer jong talent, waarbij er veel spelers zitten die wel eens aan een NK hebben meegedaan. ook voor Magnus 3 geldt de ratinggrens van 1400.

 

Bekeren

Uiteraard doen we ook mee aan de KSNB beker. Dit is een select gezelschap van 4 spelers uit Magnus 1 en Kobe natuurlijk. Vaak komen we de 1e en of 2e ronde wel door, maar daarna wordt het wel wat lastiger. Netstand 4 - KNSB.

 

Welkom!

Bezoek je deze web site omdat jouw club binnenkort een wedstrijd bij ons speelt, welkom! Onze locatie is:

Leidsche Rijn College, Maartvlinder 1 in Utrecht. Er is bij de school voldoende parkeergelegenheid.

We spelen in de E vleugel op de 1e verdieping.

Thuiswedstrijden beginnen om 13:00.

Wie is de teamleider van Magnus 1,2 of 3? Dat vind je uiteraard in de competitiegids:

KNSB competitie - Schaakbond

We hebben een fooienpot staan voor de koffie, thee, frisdrank en koeken.

s.

 

 

Uitslagen

In 2023- 2024 spelen we in klasse 4E en 6D (Netstand 4 - KNSB).