Clubavond

Clubavond

De clubavond is het hart van onze schaakclub. Gedurende het schooljaar kun je elke woensdagmiddag (17:00-19:00 uur) en vrijdagavond (18:45-21:15 uur) bij ons komen schaken. Ook geven we schaaktraining. En in de vakanties zijn we vaak ook open.

Schaken op vrijdag in het Leidsche Rijn College, Maartvlinder 1, Utrecht

De clubavond heeft een vaste indeling:

18.30 – 18.45: Binnenkomen: je meldt je bij de inschrijftafel en gaat daarna naar je leslokaal
18.45 – 19.25: Training voor de vroege trainingsgroepen. Instructie en oefeningen.
19.25 – 19.40: Pauze, je kunt drinken en een koekje kopen bij de bar op de tweede verdieping
19.40 – 20.15: Competitie voor de vroege trainingsgroepen; training voor de late trainingsgroepen. De kinderen in competitiegroep 1 schaken door tot 20.30 uur.
20.15 – 20.20: De vroege trainingsgroepen zijn klaar en kunnen naar huis. De late trainingsgroepen hebben de training een kwartiertje rust.
20.35 – 21.15: Competitie voor de late trainingsgroepen. Instructie en oefeningen.

Over het algemeen plaatsen we de jongere kinderen in de vroege trainingsgroepen. Voor oudere leden kan het programma doorlopen tot 21.15 uur.

Schaken op woensdag in De Meander, Centrumlaan 1, De Meern

Ook op de woensdagmiddag bieden we een volwaardig programma aan. De duur daarvan is minimaal 5 kwartier:

16.45 – 17.00: Binnenkomen
17.00 – 17.30: Blok 1: Training of competitie.
17.30 – 17.45: Pauze
17.45 – 18.15: Blok 2: Competitie/spelletjes of training.
18.15 – 19.00: Blok 3: Training voor gevorderden
Voor jonge kinderen (in ieder geval opstapje 1, opstapje 2, stap 1+) zijn we open van 17:00 tot 18:15. Voor oudere leden kan het programma langer doorlopen (tot 19 uur), net zoals we dat op de vrijdagavond doen.

Een of twee keer schaken per week
Iedereen kiest zijn vaste moment: vrijdagavond of woensdagmiddag. Je mag ook aangeven, dat je elke week op beide momenten komt schaken. Of je nu 1 keer of 2 keer per week komt schaken, we bieden je standaard 1x een training aan. Daarnaast kun je op beide momenten meedoen aan de spelletjesgroepen en de competitie. Je krijgt dus niet 2x training als je op beide dagen komt.

Locatie
Op woensdag spelen we in basisschool De Meander. Op vrijdag spelen we in het Leidsche Rijn College.

Afspraken clubavond Magnus

Om de clubavond in goede banen te leiden hebben we een aantal regels opgesteld.

Algemeen
We zijn te gast in basisschool De Meander (woensdag) en het Leidsche Rijn College (LRC, vrijdag). Speel dus alleen met de spullen van Magnus, niet met die van de school. Als andere kinderen aan jouw boeken en pennen zitten, vind je dat ook niet leuk.

Waar mag ik komen?
De delen van het  gebouw waar je tijdens de  clubavond mag komen noemen we de schaakzone.

In het LRC kun je terecht in de E-vleugel op de begane grond en op de eerste verdieping. Bij evenementen gebruiken we soms ook de Aula op de begane grond.

In De Meander schaken we op de eerste verdieping. Verder komen we alleen in de hal bij de ingang en op de trap naar de eerste verdieping.

Let op: buiten de schaakzones komen wij niet! Er is daar ook geen toezicht. Wij vragen de ouders met hun kinderen goede afspraken te maken over het  verblijf in de schaakzones. Wij raden ouders van kinderen onder de 10 jaar sterk aan, om op de clubavond aanwezig te blijven.

Mededelingen
Tijdens mededelingen vragen we je even stil te zitten en te luisteren wat er voor leuks of belangrijks te vertellen is. Vraag je dit ook even aan papa of mama?

Training
Er staat iemand in je lokaal die jou (beter) wil leren schaken. Doe je lekker mee met de les? Gezellig kletsen met je vriend of vriendin kan ook, maar daar ben je natuurlijk niet voor in de schaakles, dus dat kan weer in de pauze.
En na de les ren je niet meteen naar buiten, maar help je de trainer om het lokaal op te ruimen. Zo blijft het voor de trainer ook leuk.