Op de wachtlijst

Op de wachtlijst

 

Op een dag wist je het. Ik wil gaan schaken. Tot je grote verassing bevindt een van de grootste jeugdschaakclubs van Nederland zich in jouw deel van Utrecht. Maar helemaal verrast was je dat er een (dikke) wachtlijst is voor deze vereniging...

En nu, gewoon maar afwachten tot de ledenadministratie belt dat je mag beginnen?

Tsja, aan de ene kant wel, maar aan de andere kant hoef je echt niet stil te zitten.

Proeflessen

Als je begint krijg je een aantal proeflessen. Hierin ga jij kijken of je schaken echt wel leuk vind, en wij kijken wat voor schaakniveau je hebt. Natuurlijk zijn er kinderen die, als ze lid worden, echt nog met schaken moeten beginnen en dat is prima. Maar als jij al regelmatig met je moeder/vader/oom /tante/vriendje etc. hebt geschaakt en het best wel kan, kan je best een paar groepen hoger beginnen.

 

Schoolschaken

Bij Magnus is er een wachtlijst, maar misschien kan je wel schaken op je basisschool? Op Huidige programma SamenSchaken - SamenSchaken zie je een lijst waar samen schaken lessen op school geeft. Samen schaken wordt geleid door ene Bas, die behalve goed kan schaken en goed les kan geven ook onze hoofdtrainer is!

 

Zelf schaken

Dus ja elk potje wat je al schaakt zal je beter maken, en daardoor kun je op de club ook sneller door de laagste groepen komen.  Ook kan je tegenwoordig op vele platformen online schaken. De beste en leukste schaakplek om kids te leren schaken (chessity.com) is een platform dat door onze hoofdtrainer als erg goed wordt gewaardeerd.

De KNSB heeft besloten voor cheskids te gaan, vandaar dat we dit platform ook gebruiken voor onze online toernooien. probeer deze platformen eens uit, en kijk welke je bevalt.

 

SGS grand prix toernooien

 

De SGS, de schaakbond van de provincie Utrecht organiseert een aantal keer per jaar een grand prix toernooi, waar ook spelers die niet bij een club horen aan mee kunnen doen. Kijk naar Stichts-Gooise Schaakbond (sgs-schaakbond.nl) voor de aankondigingen. Deze toernooien vinden plaats van eind oktober tot juni.

 

Woensdag/vrijdag?

Magnus geeft schaakles op de woensdagavond en de vrijdagavond. Op welke avond zou jij les willen hebben? Denk er maar vast over na.

 

Magnus online

Uiteraard gaan we bij Magnus met onze tijd mee, en hebben we in de vakanties online toernooien. Aangezien dit online is, is er geen fysieke reden om proefleden niet mee te laten doen.

Voor kinderen tot 12 jaar hebben we chesskids toernooien en voor kinderen boven de 12 jaar een chess.com toernooi, zie Online Commissie Jeugdschaakclub Magnus. Ben je onder de 12, stuur dan een mail naar online@magnusleidscherijn.nl en wij maken een account voor je aan, die gelijk wordt toegevoegd aan onze magnus club. We checken de mail niet elke dag, maar zeker een keer per week. Kan je niet wachten, maak dan zelf een chesskid account aan en dan kijken we wel hoe we die in de club krijgen.

Voor chess.com kan je zelf een account aanmaken en je aanmelden bij onze club. Mocht na de proeflessen blijken dat je schaken toch niet zo leuk vind, geen probleem, wij verwijderen de accounts dan weer van onze clubs, maar je kan er zelf nog wel verder mee schaken.

 

Vrijwilligers

Magnus draait op vrijwilligers. De reden dat er een wachtlijst is, is omdat er niet voldoende trainers en vrijwilligers zijn. Dus, beste ouder, kan je een beetje schaken? Wordt dan (hulp)trainer in de E, en help ons de wachtlijst wegwerken! Op Magnus vrijwilligers kan je ook andere vrijwilligersfuncties vinden en wordt vertelt hoe je je aan kan melden als vrijwilliger.

 

Kortom geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, en tot binnenkort!