Chesskid

Chesskid account

Via de schaakbond krijgen leden onder de 12 jaar een chesskid account.

 

Gold account

Het eerste jaar krijg je een gold account, waarmee je heel veel puzzels kan oplossen en schaakvideo's kan kijken. Mocht je na het eerste jaar nog steeds een gold account willen, dan kan je deze verlengen via: https://schaakmatties.nl/verlengen/. Ga voor de individuele verlenging. Het kost 7.5 EURO. In het verleden hebben de verlengingen ook wel via de club geregeld, maar dat was dat was administratief gezien geen succes.

Mocht je al meer als een maand lid zijn van onze club en nog geen account hebben, email dan naar online@magnusleidscherijn.nl en dan zoeken we uit wat er aan de hand is. Als je 13 bent halen we je uit de club. Soms lopen hier een maandje mee achter, maar voor 13 jarigen en ouder hebben we ook leuke chess.com toernooien.

 

Chesskid login

Inloggen op chesskid moet je dat met een browser doen. Er is ook een chesskid app, maar die kan veel minder en daar kan je helaas ook geen toernooi op spelen.

Weet je je gebruikersnaam of password niet? Stuur een mail naar online@magnusleidscherijn.nl.

Als je inlogt in op chesskid.com, en dan kun je met het tandwiel je account configureren.

tandwiel

Je kan bijvoorbeeld de taal op nederlands zetten.

Behalve toernooien spelen kan je nog veel meer met chesskid, neem er eens lekker de tijd voor om eens online tegen iemand te schaken, of gewoon wat puzzels op te lossen.

 

Chesskid toernooien

Tijdens vakanties, of coronaperioden organiseren we soms chesskid toernooien. Vanwege de jeugdige leeftijd van de deelnemers beginnen deze toernooien om 19:00.

Als je het toernooi wilt vinden, klik je op speel, speel tegen kind:

En dan zie je rechts de toernooien staan:

 

Schaakmatties is de club van de KNSB, en die organiseren dagelijks toernooien. Onze club heet "Jsc Magnus Leidsche Rijn".

Mocht je aan het schaken zijn, en je ziet niet de zet van de tegenstander, maar jouw klok loopt wel, klik dan op F5. Dit komt gelukkig niet zo vaak voor, maar anders verlies je op tijd, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Een toernooi is vaak 5 ronden van 5 minuten per persoon per partij en 5 seconde per zet. De volgende ronde begint pas als alle partijen af zijn gelopen, dus soms heb je even een pauze tussendoor, maar hou wel in de gaten wanneer alle partijen zijn afgelopen.

Als je eraan begint moet je dan alle partijen mee blijven schaken? Het is wel zo sportief en van elke partij leer je weer iets nieuws, maar het hoeft niet. Mocht je te laat zijn met aanmelden en pas tijdens de 1e partij inloggen, geen probleem dan kan je gewoon met de 2e ronde meedoen. Als er een oneven aantal spelers is, heeft er iemand een Bye. Die heeft dan een rondje vrij, maar krijgt wel een punt.

Valt er wat te winnen? Dat wordt per toernooi aangegeven, maar vaak zijn er prijzen voor de eerste 3 of de beste schaker van een bepaalde geboortejaar. Vaak zijn er Tony's Chocolonely repen te winnen.

 

terug naar online comissie