Online Toernooi

Online toernooien

In de vakantieweken organiseren we vaak online toernooien, hou de agenda in de gaten!  Behalve schaken op chesskid.com en chess.com kun je elkaar ook ontmoeten op wonder.me (Online Commissie Jeugdschaakclub Magnus – Magnus home (magnusleidscherijn.nl)) om met elkaar te praten tijdens het toernooi. Het password is bekend in je whatsapp groep en bij je trainer.

 

Chesskids toernooi t/m 12 jaar

Vanwege de jeugdige leeftijd van de deelnemers beginnen deze toernooien om 19:00.

Als je het toernooi wilt vinden, klik je op speel, speel tegen kind:

En dan zie je rechts de toernooien staan:

 

Schaakmatties is de club van de KNSB, en die organiseren dagelijks toernooien. Onze club heet "Jsc Magnus Leidsche Rijn".

Mocht je aan het schaken zijn, en je ziet niet de zet van de tegenstander, maar jouw klok loopt wel, klik dan op F5. Dit komt gelukkig niet zo vaak voor, maar anders verlies je op tijd, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Een toernooi is vaak 5 ronden van 5 minuten per persoon per partij en 5 seconde per zet. De volgende ronde begint pas als alle partijen af zijn gelopen, dus soms heb je even een pauze tussendoor, maar hou wel in de gaten wanneer alle partijen zijn afgelopen.

Als je eraan begint moet je dan alle partijen mee blijven schaken? Het is wel zo sportief en van elke partij leer je weer iets nieuws, maar het hoeft niet. Mocht je te laat zijn met aanmelden en pas tijdens de 1e partij inloggen, geen probleem dan kan je gewoon met de 2e ronde meedoen. Als er een oneven aantal spelers is, heeft er iemand een Bye. Die heeft dan een rondje vrij, maar krijgt wel een punt.

Op een online avond worden er 2 toernooien gehouden.

Het D toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2011 of later of die in de D competitie groep spelen.

Het E toernooi is voor kinderen die geboren zijn in 2013 of later of die in de E competitie groep spelen.

In onze Magnus chesskids club zitten alle kinderen tot en met 12 jaar, dus ook C jeugd die in de C competitie spelen. Deze kinderen mogen zeker meedoen met het D toernooi, maar zullen bij chesskids geen reep kunnen winnen, maar uiteraard wel bij het chess.com toernooi.

In beide groepen is er voor de eerste drie een reep chocola te winnen. De toernooien start om 19:00 uur. Zorg dat je in ieder geval een paar minuten eerder al bent ingelogd en aangemeld voor het toernooi. Inloggen kan vanaf 18:30.

Voor de proefleden: Normaal gesproken krijg je pas een login van de bond als je lidmaatschapsformulier is verwerkt. Is dat nog niet het geval, en wil je toch graag meedoen, stuur dan een mail naar online@magnusleidscherijn.nl en dan kijken we wat we kunnen regelen.

We spelen 5 ronden van 5 minuten per partij en 5 seconde per zet.

Chess.com toernooi voor iedereen

Op chess.com beginnen we  om 20:00 uur. We schaken op de club ‘Jsc Magnus Leidsche Rijn’. Ja, dus als je klaar bent met chesskid, en je hebt nog zin om te schaken, dan kan je gelijk door! Hoe je een account aanmaakt, vind je hier.

 

Je gaat  naar Spelen, Live schaken:

en dan kan je rechts bovenin op online schaaktoernooien klikken, en dan zie je het Magnus toernooi erbij staan.

Wie mag er meedoen?

  • Leden van Magnus
  • Ouders / broers/ zussen van leden van Magnus
  • Trainers en andere actievelingen van Magnus zoals bestuursleden etc.
  • Oud-leden van Magnus (als je lid bent geweest blijf je nog in de club zitten)

Wie kan er allemaal een Tony Chocolony reep winnen?

  • De eerste drie jeugdleden
  • De beste dame
  • De beste trainer
  • De beste ouder
  • De beste van elke trainingsgroep (Van A1 tot Ex, en alle woensdaggroepen)

De enige voorwaarde is dat je minimaal een half punt moet hebben gehaald. Dus zit jij bijvoorbeeld in de woensdag groep 2, en doe jij als enige mee, en haal je een remise dan heb je een reep gescoord! Maximaal 1 reep per persoon per avond.

We spelen 7 ronden van 5 minuten per partij, en 5 seconde per zet. We zullen rond 10 uur klaar zijn. Maar iedereen mag uiteraard op elk moment stoppen. En je mag uiteraard ook later beginnen.

Als je echt een aantal partijen speelt, en er is nog een partij bezig, dan scharen de schakers zich vaak in de buurt van het bord, en dan wordt er wel eens wat gesmiespeld, bv: "Paard C4, zou íe het zien?" Mocht jouw partij wat eerder zijn afgelopen dan kan je ook online andere partijen meekijken, en zelfs zet suggesties doen! Als jouw Paard C4 wordt opgevolgd dan krijg je daar ook punten voor, Met andere meekijkers kan je dan even zetten raden of opmerkingen over de partij intypen. Dit is altijd best gezellig!

Aan het einde is er nog tijd op wonder.me om wat na te praten, en je kan met chess.com je partijen analyseren.

Aangezien je vrienden online zijn, en je hebt nog niet genoeg geschaakt, kan je ze altijd uitnodigen voor nog een partijtje.

 

Tot slot

Heb je technische problemen, kijk eerst even op Online Commissie Jeugdschaakclub Magnus – Magnus home (magnusleidscherijn.nl) of je antwoord erbij staat. Anders mail naar online@magnusleidscherijn.nl. Dit email adres checken we normaal om de paar dagen, maar op een toernooiavond houden we dit emialadres goed bij.

Groeten namens het online team:

Arjen, Nils en Albert

terug naar online comissie