Online Toernooi

Online toernooien

In de vakantieweken organiseren we vaak online toernooien, hou de agenda in de gaten voor de lichtgroene events!

 

Chesskids toernooi t/m 12 jaar

Vanwege de jeugdige leeftijd van de deelnemers beginnen deze toernooien om 19:00. Vanaf 18:30 kan je al inloggen. Log vooral op tijd in zodat als je problemen hebt met inloggen nog even de tijd hebt om deze problemen op te lossen.

Hoe je je account kan vinden, vind je hier: chesskid.

Als je het toernooi wilt vinden, klik je op speel, speel tegen kind:

En dan zie je rechts de toernooien staan:

 

Schaakmatties is de club van de KNSB, en die organiseren dagelijks toernooien. Onze club heet "Jsc Magnus Leidsche Rijn".

Mocht je aan het schaken zijn, en je ziet niet de zet van de tegenstander, maar jouw klok loopt wel, klik dan op F5. Dit komt gelukkig niet zo vaak voor, maar anders verlies je op tijd, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Een toernooi bestaat uit 5 ronden van 5 minuten per persoon per partij en 5 seconde per zet. De volgende ronde begint pas als alle partijen af zijn gelopen, dus soms heb je even een pauze tussendoor, maar hou wel in de gaten wanneer alle partijen zijn afgelopen. Normaal is het wel voor 8 uur afgelopen. Dus als je mag en zin hebt, kan je ook nog meedoen met het chess.com toernooi.

Als je eraan begint moet je dan alle partijen mee blijven schaken? Het is wel zo sportief en van elke partij leer je weer iets nieuws, maar het hoeft niet. Mocht je te laat zijn met aanmelden en pas tijdens de 1e partij inloggen, geen probleem dan kan je gewoon met de 2e ronde meedoen. Als er een oneven aantal spelers is, heeft er iemand een Bye. Die heeft dan een rondje vrij, maar krijgt wel een punt. Als het toernooi al halverwege is kan je niet meer meedoen.

Op een online avond worden er 2 toernooien gehouden, een D en een E toernooi.

Het D toernooi is voor kinderen die in de D trainingsgroepen spelen.

Het E toernooi is voor kinderen die in de E trainingsgroepen spelen.

Voor de woensdagkinderen geld:

Als je dit jaar 12 wordt of jonger bent speel je in de D.

Als je dit jaar 10 wordt of jonger bent speel je in de E.

In onze Magnus chesskids club zitten alle kinderen tot en met 12 jaar, dus ook B/C jeugd die in de B/C competitie spelen. Deze kinderen mogen zeker meedoen met het D toernooi, maar zullen bij chesskids geen reep kunnen winnen, maar uiteraard wel bij het chess.com toernooi.

In beide groepen is er voor de eerste drie een reep chocola te winnen.

 

Chess.com toernooi voor iedereen

Op chess.com beginnen we  om 20:00 uur. We schaken op de club ‘Jsc Magnus Leidsche Rijn’. Ja, dus als je klaar bent met chesskid, en je hebt nog zin om te schaken, dan kan je gelijk door! Hoe je een account aanmaakt, vind je hier.

 

Je gaat  naar Spelen, Live schaken:

en dan kan je rechts bovenin op online schaaktoernooien klikken, en dan zie je het Magnus toernooi erbij staan.

Wie mag er meedoen?

  • Leden van Magnus
  • Ouders / broers/ zussen van (wacht)leden van Magnus
  • Trainers en andere vrijwilligers van Magnus zoals bestuursleden etc.
  • Oud-leden van Magnus (als je lid bent geweest blijf je nog een tijdje in de club zitten)
  • Wachtlijstleden. Heb je je aangemeld als lid en kan je al schaken? Dan mag je  meeschaken!

Wie kan er allemaal een Tony Chocolonely reep winnen?

  • De eerste drie jeugdleden
  • De beste dame
  • De beste trainer/ouder
  • De beste van elke trainingsgroep (Van A1 tot C + woensdag)
  • De beste van de D en E trainingsgroepen

De enige voorwaarde is dat je minimaal een half punt moet hebben gehaald. Dus zit jij bijvoorbeeld in de woensdag groep 2, en doe jij als enige mee, en haal je een remise dan heb je een reep gescoord! Maximaal 1 reep per persoon per avond.

We spelen 7 ronden van 5 minuten per partij, en 5 seconde per zet. We zullen rond 10 uur klaar zijn. Maar iedereen mag uiteraard op elk moment stoppen. En je mag uiteraard ook later beginnen.

Als je echt een aantal partijen speelt, en er is nog een partij bezig, dan scharen de schakers zich vaak in de buurt van het bord, en dan wordt er wel eens wat gesmiespeld, bv: "Paard C4, zou íe het zien?" Mocht jouw partij wat eerder zijn afgelopen dan kan je ook online andere partijen meekijken, en zelfs zet suggesties doen! Als jouw Paard C4 wordt opgevolgd dan krijg je daar ook punten voor, Met andere mee kijkers kan je dan even zetten raden of opmerkingen over de partij intypen. Dit is altijd best gezellig!

Aan het einde is kan je met chess.com je partijen analyseren.

Aangezien je vrienden online zijn, en je hebt nog niet genoeg geschaakt, kan je ze altijd uitnodigen voor nog een partijtje.

 

Tot slot

Heb je technische problemen, kijk eerst even op Online Commissie of je antwoord erbij staat. Anders mail naar online@magnusleidscherijn.nl. Dit email adres checken we normaal om de paar dagen, maar op een toernooiavond houden we dit emailadres goed bij.

Groeten namens het online team:

Suthan en Albert

terug naar online comissie