Basisschoolkampioenschap

Op zondag 9 februari 2020 strijden de Utrechtse basisscholen weer om het Utrechts Schaakkampioenschap. Welke school volgt De Pijlstaart op?

Voor wie is het Utrechts basisschoolkampioenschap?
Wie mogen meedoen?Alle basisscholen uit Utrecht, Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens zijn uitgenodigd. Een school speelt met een of meer teams van 4 kinderen (+ maximaal 2 reserves). Kinderen uit alle groepen kunnen meedoen, zolang ze de schaakregels maar machtig zijn.
 
Alle kinderen die schaken leuk vinden zijn van harte welkom. Goed kunnen schaken is geen vereiste, plezier in het schaken wel! Het is wel belangrijk dat de kinderen de schaakregels machtig zijn. Door de toernooivorm hebben ook minder sterke teams een goede kans om een aantal wedstrijden te winnen.
 
Samenstelling van de schoolteams / maximaal aantal teamsEen team bestaat uit 4 spelers plus eventuele reserves (5e en 6e speler). Een reserve is een volwaardige speler, die meerdere wedstrijden mag spelen. U bepaalt zelf hoe u uw team(s) samenstelt en hoe vaak u welke spelers opstelt.
 
Elke school mag meerdere teams inschrijven.
 
Melden meer teams zich aan dan we ruimte hebben, dan vallen de laagste teams af van de scholen die meerdere teams hebben afgevaardigd.
Informatie over de Locatie
Tijden en locatie Het toernooi wordt gehouden op zondag 9 februari in het Leidsche Rijn College, Maartvlinder 1 in Utrecht.
 
 
De eerste ronde start om 13.15 uur. Meld je uiterlijk om 12.45 bij de zaal. De prijsuitreiking begint om half 6.
 
 
Informatie over de toernooiopzet
Toernooiopzet Voor de sterkere teams is er een topgroep. De topgroep speelt om de titel ‘Kampioen Basisonderwijs Utrecht’. Uit de topgroep plaatsen de sterkste teams zich voor de regionale kampioenschappen, die worden gehouden in maart 2020.
 
Naast de topgroep komen er poules van 8 teams. In een poule spelen alle teams een keer tegen elkaar. De kinderen van de eerste 3 teams uit elke poule krijgen een medailles. Omdat de poules vooral op leeftijd ingedeeld worden, hebben ook teams die bestaan uit jonge kinderen kans op een prijs! In deze poules spelen we zonder schaakklok.
 
SchaakklokIn de topgroep spelen we met een zogenaamde schaakklok (bedenktijd is 15 minuten per persoon per partij). Onze ervaring is dat kinderen die nog nooit met een schaakklok hebben gespeeld, dit vrijwel meteen onder de knie hebben.
 
In de overige groepen spelen we zonder schaakklok.
 
De beste teams plaatsen zich voor de regionale kampioenschappen in maart.
 
Teams van 4 spelers en reserves Elke school mag meerdere teams (viertallen + reserves) inschrijven. Een reserve is een volwaardige speler, die meerdere wedstrijden mag spelen. U bepaalt zelf hoe u uw team(s) samenstelt en hoe vaak u welke spelers opstelt.
 
Melden meer teams zich aan dan we ruimte hebben, dan vallen de laagste teams af van de scholen die meerdere teams hebben afgevaardigd.
Inschrijven?
InschrijfkostenDe kosten voor elk team bedragen € 20,00, te voldoen in de zaal voor aanvang van het toernooi. Uit deze inschrijfkosten betalen wij de organisatiekosten, zoals zaalhuur en bekers.
 
InschrijvenDe inschrijving sluit op woensdag 5 februari 2020. Schrijf je school in per email bij:
 
Bas van Eschemail: email hidden; JavaScript is required
 
AanmeldformulierVoor de opgave van uw teams kunt u ook gebruik maken van dit inschrijfformulier (WORD). Gebruik 1 formulier per team.
 
Vermeld bij inschrijving van het team (de teams):
 
  • naam van de school
  • naam van de contactpersoon (met telefoonnummer en zo mogelijk een emailadres)
  • nummer van het team (in geval van meerdere teams). Wij gaan ervan uit dat in team 1 de sterkste schakers zitten, in team 2 de iets minder sterke schakers etc .
  • gegevens van de spelers, in volgorde van speelsterkte: voornaam, achternaam, groep
NB 1: u kunt per team i.p.v. 4 ook 5 of 6 spelers opgeven zodat er gewisseld kan worden.NB 2: wij stellen het zeer op prijs als er tijdens de dag per team een ouder/begeleider aanwezig is!
De organisatie
OrganisatieDe organisatie is in handen van de schaakclubs:
 
Jeugdschaakclub Magnus Leidsche RijnSchaakvereniging Moira-DomtorenSchaakclub Oud Zuylen Utrecht
 
Heeft u vragen? Neem dan contact op met Bas van Esch: 06 1733 6665; email hidden; JavaScript is required

Inschrijven

Inschrijven
Inschrijving uiterlijk woensdag 5 februari 2020 per email bij:

Bas van Esch
email hidden; JavaScript is required
06 1733 6665

Organiserende verenigingen

Namens de schaakvereniging Moira-Domtoren 

Albertus ten Hertog
Weerdsingel Oostzijde 81
3514 AJ Utrecht
030-2732013
email hidden; JavaScript is required

Namens de schaakvereniging Oud Zuylen

Ton Mackaaij
Boomstede 564
3608 BM Maarssenbroek
06-54.61.34.85
email hidden; JavaScript is required

Namens Jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn

Bas van Esch
06 1733 6665
email hidden; JavaScript is required