Angel en Kelvin pakken prijzen in de schaaktoren van Bunschoten

Angel in de laatste ronde van het SGS-rapiskampioenschap op 6 oktober 2012 in Bunschoten.

Angel, Kelvin, Nils, Joey en Santi hebben zaterdag als eerste Magnuskinderen meegedaan aan een echt schaaktoernooi. En hoe! In de Schaaktoren (!) van Bunschoten pakten ze zelfs 2 prijzen.

Het rapidtoernooi vond plaats in Bunschoten in een echte toren! Het toernooi begon helaas in de stromende regen. Santi en Joey speelden met elkaar boven in de toren in groep B/C (B=tot en met 16 jaar; C=tot en met 14 jaar). Angel, Kelvin en Nils speelden beneden in groep D/E (D=tot en met 12 jaar; E=tot en met 10 jaar).

Ieder moest 9 wedstrijden spelen. De eerste wedstrijd was echter voor een paar van ons al snel gespeeld, en iedereen verloor. Treurige blikken in de kantine. Maar gelukkig het weer klaarde in de middag op en daarmee ook een beetje de wedstrijdspanning! Er werden wat wedstrijden gewonnen en tussen de wedstrijden door werden vriendjes gemaakt van andere clubs, onderling geschaakt en verstoppertje gespeeld. Heel bijzonder was dat de opa en oma van Angel er ook bij waren. De opa van Angel heeft ook heel wat leuke partijen kunnen spelen (in welke leeftijdscategorie?)!

Uiteindelijke wonnen Kelvin en Nils 4 wedstrijden, Angel 2, Joey 1 en Santi 0. Kelvin won daarmee de 3e prijs in de E categorie en Angel won de beker voor het beste meisje in de D categorie! Goed gedaan! En zo eindigde de dag toch nog met heel veel zon! Klik op deze link voor de volledige uitslagen op de website Jeugdschaak.

Het volgende toernooi is op 20 oktober in Giessenburg! Inschrijven kan bij Annemiek.