Schaakclub Magnus eet zich naar de eerste plek in Woerden

Woerden 17 nov 2013

Ook tussen de partijen door was het heel gezellig in Woerden.

Maar liefst 14 Magnuskinderen kwamen afgelopen zondag (17 nov) af op de gratis pannenkoeken na afloop van het Grand Prix-toernooi in Woerden. Het hadden er 18 kunnen zijn, maar helaas was het restaurant al volledig volgeboekt. Er werd ook nog geschaakt en dat deden we minstens zo goed als het verorberen van de pannenkoeken. Zo wist Santi in groep met 5½ pannenkoek de eerste plek te veroveren. Nils in groep 3 wist zelfs 6 pannenkoeken te scoren. En Lucas in groep 6 heeft nu buikpijn na een schranspartij van  maar liefst 6½ pannenkoek. Dat het erin past bij deze jonge schakers?!

En dat waren niet de enige successen. Een tegenstander van Jochem (3e in groep 6) verloor zijn pannenkoek toen hij niet oplette. Xander (2e in groep 7) snapte de techniek van zijn tegenstander niet. Waarschijnlijk at zijn tegenstander met mes en vork, in plaats van de pannenkoek in een keer in zijn mond te proppen. (Zoals de meeste Magnuseters.)

Ook onze jongste dames lieten zich de kaas niet van hun pannenkoek eten. Laura 2e in groep 10 met 6 pannenkoeken en Maaike 2e in groep 9 met 5 pannenkoeken zijn nu favoriet bij de koekenbakker. Laura zorgde ervoor dat haar pannenkoeken veilig op haar bord bleven liggen. Ze gaf haar tegenstanders daardoor geen kans om een pannenkoek te slaan.

> Bekijk deze foto’s van Schaakmeester P

Oh ja! De basisschool De Binnentuin uit Vleuten met vele Magnuskinderen wist ook de schoolprijs te winnen.

Nog even alle uitslagen op een rij (steeds uit 7 partijen):

Groep 2
1. Santi (5½)
4. Kelvin (4½)

Groep 3
1. Nils (6)
.. Jasper B (2)

Groep 4
2. Arman (5)

Groep 5
.. Sietse (2)

Groep 6
1. Lucas (6½)
3. Jochem (5)

Groep 7
2. Xander (5)
4. Mark (4)

Groep 8
.. Dante (3½)

Groep 9
2. Maaike (5)

Groep 10
2. Laura (6)
.. Jasper V (3½)

> Alle uitslagen en standen op de website van Woerden