Magnus net geen kampioen; Moira nog iets te sterk

Lucas, Janne, Kelvin en Nils vieren hun 2e plek.

Lucas, Janne, Kelvin en Nils vieren hun 2e plek.

Het eerste E-team van Magnus – met Kelvin, Nils, Lucas en Janne – is net geen SGS-kampioen geworden. Ze eindigden in matchpunten gelijk met co-favoriet Moira Domtoren: beide teams scoorden 13 punten uit 7 wedstrijden. Moira liet echter minder bordpunten (soort doelsaldo) liggen tegen de andere teams. Ons eerste team heeft zich wel geplaatst voor het NK op 17 mei. Ook onze andere 4-teams hebben veel lol gehad.

Ons 2e team is van plan om ons eerste team te verrassen.

Ons 2e team is van plan om ons eerste team te verrassen.

Ons tweede team – met Marijn, Mark, Xander en Sietse – eindigde gedeeld 3e-4e. Gelijk in matchpunten, bordpunten en onderling resultaat met Hoogland E1. Helaas was er nog een extra regeltje, dat in ons nadeel uitviel. Daarmee werd ons tweede team 4e, en liep het plaatsing voor het NK net mis.

Ons huppelteam (E3).

Ons huppelteam (E3, links), voor aanvang van hun wedstrijd tegen de jonge helden van E4.

Het derde team met Laura, Coen, Katerina en Maaike had er van te voren al zin in. De blauwe dame en roze koning aan de broeken van de meiden vastgemaakt als mascotte. Ook de laatste ronde tegen Magnus E1 begonnen we uitbundig. Tussendoor had iedereen zijn momenten van glory. Laura’s loper huppelde over het schaakbord als ze er weer een dame mee  kon slaan. Coen keek hoogst verbaasd toen zijn tegenstander gewoon zijn koning neerlegde en zich gewonnen gaf. Catharina speelde elk spel super rustig uit en sloeg met haar koning de stukken van het schaakbord. En Maaike kan ook zonder chinees te praten heel goed schaken en met haar pionnen naar de overkant rennen.

Bent, Tom, Jan Willen en Yorrick hebben er zin in .

Bent, Tom, Jan Willem en Yorrick hebben er zin in .

Voor ons 4e en 5e team was dit toernooi een bijzonder leervolle ervaring. Gianni scoorde geweldig en ik hoop dat hij veel meer toernooien gaat spelen. Bent ving de klappen aan het eerste bord van E5 op. Dat belooft veel voor de toekomst. Ties en Terje hebben veel lol gehad en gaan volgend jaar zeker punten scoren.

Eindstand
1. Moira-Domtoren E1 met 13 matchpunten, 26 bordpunten
2. Magnus E1 13 (23½)
3. Hoogland E1 9 (17)
4. Magnus E2 9 (17)
5. DOSC E1 7 (13½)
6. Magnus E3 7 (13)
7. Leusden E1 5 (8½)
8. Magnus E5 4 (8)
9. Magnus E4 2 (8½)
10. Hoogland E2 1 (5)

1

Veel blije gezichten na afloop.

 

 

 

 

 

 


Scores Magnuskinderen

E1

Kelvin 6 uit 7
Nils 6 uit 7
Lucas 7 uit 7 !
Janne 4½ uit 7

E2
Marijn 3 uit 7
Mark 4 uit 7
Xander 4 uit 7
Sietse 6 uit 7

E3

Laura 1½ uit 7
Coen 4½ uit 7
Katerina 4 uit 7
Maaike 3 uit 7

E4
Dante 2 uit 6
Gianni 5 uit 6
Wietze 1½ uit 6
Ties 0 uit 5
Terje 0 uit 5

E5
Bent 3½ uit 7
Tom 1 uit 7
Jan Willem 1 uit 7
Yorrick 2½ uit 7