De Binnentuin met goede moed naar 2e dag NK basisscholen

Gisteren, 24 mei, werd in Arnhem de eerste dag van het NK voor basisscholen gespeeld. Het team van de Binnentuin, met Magnusleden Arman, Kelvin, Nils, Lucia en Jochem, had zich heel knap geplaatst via de voorronde in Utrecht en daarna de regionale kampioenschappen. Het verslag van de spannende eerste dag is van Frank.

En dat niet zomaar ieder team zich kwalificeert voor het NK werd duidelijk. Want slechte scholen zijn er niet meer, en dat is direct al een super compliment naar onze 5 schakers dat wij bij dit NK zijn. En de voorbereiding was natuurlijk optimaal met zowel het schaken in Oud Zuylen, en ook de aanwezigheid van Lucia bij Magnus.

De dag begon dan ook goed. In opperbeste stemming wist iedereen de eerste ronde punten te scoren, en met 3 bordpunten (2 keer gewonnen, 2 keer remise) op naar de tweede ronde. Daar aangekomen bleken we op bord 1 de Spits te treffen. Eigenlijk jammer, niet alleen omdat ze heel goed zijn, maar omdat het vooral leuk is om tegen scholen uit een andere provincie te spelen.
Deze 2e ronden wisten we niet te scoren, maar met goede moed verder naar de derde ronde. Helaas verliep die ook minder florissant, en met nog wel een bordpunt van Kelvin wisten we ook geen wedstrijdpunten te scoren.
De 4e en 5e ronde konden we gelukkig weer opkrabbelen, en hebben we iedere ronde 2 bordpunten weten te scoren, wat dan 1 wedstrijdpunt geeft.
De dag zijn we afgesloten op de 27ste plek. Arman is naar huis gegaan met 2,5 uit 5, Kelvin scoorde 3 uit 5, Nils wist 2 uit 4 te halen, Lucia 1/2 uit 3 en Jochem wist helaas nog geen puntje te scoren.
Wel mooi om te zien dat we ook hele spannende partijen hebben gehad. Lucia heeft haar remise tot de laatste zet bevochten, en heeft het haar volgende tegenstanders daarna heel lastig gemaakt, en ook Jochem heeft mooie partijen gespeeld. Nils had tegen Lennart van de Spits de snelste partij, en Kelvin heeft van zijn laatste partij een regelrechte thriller gemaakt. Beide spelers hadden nog een paar seconden op de klok, en omdat je er dan steeds per zet 5 seconden bij krijgt wisten ze het lang vol te houden. Maar een loper achterstand was helaas niet meer goed te maken voor Kelvin.
Tijdens het schaken was er ook nog veel te doen. Spelletje op het mobieltje blijven in trek, samen met Maren zijn er talloze armbandjes van elastiekjes gemaakt, Arman, Nils en Lucia hebben op het laatst ontdekt dat je ook kon kaartspelen, en Kelvin heeft vooral genoten van het voetbalveld dat buiten was opgezet.
En ook op de terugweg was de sfeer bij Arman, Lucia en Kelvin opperbest. Gezellig kletsen, gamen en grapjes maken, wat een mooie afsluiting is van de eerste dag.
De scores van ons team zie je hieronder, alle info en standen kun je vinden op http://nkscholen.schaakbond.nl/bo-alg/uitslagen
Over een paar weken de laatste 4 partijen. Ook daar maken we natuurlijk weer een leuke schaakdag van. Voor nu mogen we terugkijken op een zware maar ook gezellige schaakdag in Arnhem. En alle lof voor de 5 schakers die de moed er goed in hebben gehouden.