42 Magnuskinderen deden mee aan de pupillendag en het snelschaken

Amber

Amber

30 Magnuskinderen deden mee aan de pupillendag. Tel daarbij 12 Magnusspelers op die meededen aan het snelschaken voor de C- en D-jeugd en bijna de helft van al onze kinderen deden afgelopen zaterdag mee. Super!

Volgens mij heeft iedereen het naar zijn/haar zin gehad.

Amber (H-categorie) was meestal heel laat klaar. Zo goed dacht zij na over haar zetten. Daar kunnen onze E-tjes nog wat van leren.

Bram

Bram

Bram (F) had ‘s ochtends nog gevoetbald. Maar om 1 uur zat hij toch superscherp achter het schaakbord. Bram was overigens niet de enige die ‘s ochtends elders aan de bak moest. Mark (D) kwam kletsnat binnen na zijn zwemtraining (ik overdrijf graag een beetje).

 

 

2015-02-07 15.26.05

Thomas

Thomas (F) won al zijn 4 partijen door herdersmat. Volgend jaar lukt dat niet meer. Hij heeft mij beloofd niet meer zo snel met zijn Dame op stap te gaan. Jan-Willem (F) baalde juist omdat hij herdersmat was gezet. Maar na dit toernooi gebeurt hem dat nooit meer.

Bij het snelschaken streden broers Xander en Jasper om de familie-eer. Jasper wist zijn jongere broer maar heel nipt te verslaan. Zet hem op Xander. Volgend jaar zijn de rollen omgedraaid.

Bent (F) was ontroostbaar na zijn ongelukkige nederlaag in de laatste ronde. Toch werd hij nog 4e. Veel beter dan vorig jaar. Dat belooft wat voor 2016.

Opa Stavrakakis en Dharma

Opa Stavrakakis en Dharma

2015-02-07 14.32.12

Knutselen met Arleen en Atina.

Ook de ouders hebben genoten. Hoewel de spanning voor de betrokken ouder vaak groter is dan voor het kind. Dharma doorbrak die spanning door met opa (?) Stavrakakis (van Katerina en Amber) een paar potjes te schaken. Volgend jaar doen ze samen mee aan het NK voor kinderen ouder dan …

En natuurlijk bedanken we alle ouders die meegeholpen hebben bij de organisatie. Als tafelleider, bij de bar en als knutselouder. Op welk toernooi kun je nou tussen de partijen door knutselen?

Koen, Anne Su en Om

Koen, Anne Su en Om

Tot slot sta ik stil bij de Magnusspelers die in de prijzen zijn gevallen. Eerst onze kampioenen en de spelers die zich hebben geplaatst voor het NK:

  • Nils (E) 1e
  • Lucas (E) 3e
  • Laura (E) beste meisje
  • Mei Li (G) beste meisje
  • Koen (H) 3e

Verder een eervolle vermelding voor Mats die 3e werd in groep F en Tom die een mooie 2e plek pakte in groep G.

> Eindstand en uitslagen categorie E
> Uitslagen en eindstand categorie F
> Uitslagen en eindstand Categorie GH

> Fotoalbum