Verslag Pupillendag 30 maart

 

Zaterdag 30 maart werd de SGS-Pupillendag FGH gehouden bij SGA in Amersfoort. SGA is net verhuist naar een andere locatie. De nieuwe ruimte ziet er fantastisch uit. Het is heel open en licht. De speelruimtes zijn omringt door veel glas zodat de supporters de spelers goed van een afstandje konden volgen. Het toernooi was goed georganiseerd.

Er was fruit geregeld zodat de spelers tussen de partijen door weer konden bijtanken, top! Ook aan de supporters was gedacht, in de algemene ruimte werden films vertoond en aan de bar kon wat lekkers gehaald worden. In totaal deden er 35 kinderen mee aan het toernooi waarvan 16 van Magnus. In groep F (geboren in 2010 of later) deden Ryan, Ilco, Vishaal, Rozemarijn, Jesper, Stijn, Sean en Joep mee. Shiven, Sami, Maarten, Mylo en Mukilan deden mee in groep G (geboren in 2011 of later), en Thom, Sibren en Sam in H (geboren in 2012 of later).

In de zeven rondes werd er in alle drie de groepen flink gezwoegd. De kinderen waren erg aan elkaar gewaagd en wisselden gedurende het toernooi regelmatig van positie. Ryan is derde geworden in groep F. Rozemarijn is meisjeskampioen geworden, maar helaas was ze ook het enige meisje in de groep. Ze had zich wel voorgenomen om de eer van de meisjes te vertegenwoordigen maar helaas is ze in de laatste partij verslagen door de winnaar van groep F, Marnik Woldhuis van HSG waardoor ze buiten de top 3 belande. In groep G werd Mukilan derde. Thom is eerste geworden in groep H.

Alle kinderen hebben enorm hun best gedaan, veel geleerd en volgens mij ook erg genoten. De uitslagen en standen zijn op de website van SGS te vinden, zie: http://www.sgs-schaakbond.nl/?p=4230. Voor nog een aantal impressiefoto’s, zie Pupillendag 2019.

Groeten,

Ron van Oudenallen