Online schaken vrijdag 13 maart

De komende twee weken is er geen clubavond. Dit geldt voor de maandag, woensdag en vrijdag. in verband met de tijdelijke sluiting ten gevolge van het coronavirus. We organiseren wel een online toernooi.

Chesskids

Kinderen van 12 jaar en jonger hebben een chesskids account. Zit je al een paar maanden op de club, en heb je hier nog geen informatie over gehad, stuur dan een mail naar de technische commissie (tc@magnusleidscherijn.nl) en we gaan het voor je uitzoeken. Mocht je al wel toegang hebben tot chesskid.com, en vragen hebben, dan kan je ze stellen aan alberttrainer. Chesskids leden van magnus zijn automatisch lid van de club: JSC Magnus Leidsche Rijn. Via deze club willen vrijdagavond van 19:00 tot 20:30 een toernooitje spelen. Dit is voor kinderen van 12 jaar en jonger.

Tussen kwart voor 7 en 7 uur moet je online komen, om je voor het toernooi in te schrijven.

Chesskids heeft ook een app. Sommige mensen hadden wat moeite om het toernooi te vinden daarop, maar met de web site is het een stuk makkelijker. Ga naar clubs en naar de magnus clubs, en klik op toernaments. Het het het 13 maart toernooi. Valt er nog wat te winnen? Er is weer net zo een mooie (chocolade) beker te winnen als in de februarivakantie. Voor de nummers 2 en 3 zullen we ook een prijsje hebben. En het is natuurlijk vooral leuik om mee te doen.

Chess.com

Voor chess.com heet onze club: Jsc Magnus Leidsche Rijn. Nils en Albert zijn hier de beheerder van. Meld je aan bij deze club voor de 20:00 uur en dan gaan we vanuit deze club een toernooi spelen. Helaas heeft er iemand die niets met onze club te maken heeft een club opgericht op chess.com die: Magnus Leidsche Rijn heet, deze moet je dus niet hebben. We beginnen om 20:00 uur en gaan door 21:30.  Je kan in dit tijdsbestek net zoveel partijen spelen als je zelf wilt.

De vorige keer deden er net zoveel trainers mee als spelers, dus je kan voldoende adviezen vragen tijdens de partij, of uiteraard je trainer van het bord spelen, dat mag ook. We gaan nog even in beraad, maar ook hier zijn er voor de spelers en voor de trainers die bij de 1e drie eindigen een (eetbare) prijs te winnen, en uiteraard de eeuwige roem en het komend artikel op onze web site natuurlijk.

Ook voor de komende weken zullen we een online programma organiseren, maar we hopen daar wel qua inhoud in te varieren. Misschien een training via youtube, of een avondje met een iets andere schaakvariant zoals king of the hill chess, of fischer random chess, dus let op de nieuwsbrieven!

Groeten van,

Albert (0647026849) en Nils