Verslag online schaken 13 maart

De winnaar van het Chesskids toernooi: Jesper!

Vanwege de Corona crisis hebben we vrijdag een online toernooi georganiseerd.

Om 19:00 uur begon het chesskids toernooi. We zijn best tegen een aantal technische problemen aangelopen, die we voor volgende week hopen te hebben opgelost. Uiteindelijk deden er 7 kinderen mee, die drie ronden tegen elkaar hebben gespeeld. Ik heb fijn mee kunnen kijken, en wat een lepe truukjes je allemaal voor bij ziet komen! Uiteindelijk was Jesper de beste! De kinderen hadden 10 minuten bedenktijd per partij.

De uitslag
1 Jesper
2 Sean
3 Sietse

Om 8 uur begon the chess.com toernooi. Hier speelden we met 23 deelnemers. Dit was bijna een verdubbeling van het vorige toernooi. En weer ongeveer even veel trainers als spelers. Omdat we een arena toernooi speelden kon je iedereen achter het bord tegenkomen. Dus er waren potjes met een groot ratingsverschil, waar de uitslag al bijna van tevoren vast stond. Daarom gaan we aanstaande vrijdag eens een zwitsers toernooi spelen, waar je tegen spelers speelt met ongeveer net zoveel punten als jij.

We speelden potjes van 5 minuten + 5 seconde. Als je klaar was kon je even wat anders doen, en als je klikte ging je door naar de volgende partij. Ook dit keer kon je sommige mensen aan hun naam herkennen, en soms niet.

De uitslag
Spelers:
1 Tom
2 Kobe
3 Jonas

Trainers:
1 Jacco
2 Frank
3 Dirk

We hopen jullie allemaal aanstaande vrijdag weer te zien!

Groeten,

Nils en Albert