Magnus online schaak 960 kampioenschap

Vrijdag 13 november wordt er bij JSC Magnus het online schaak 960 kampioenschap gehouden. We beginnen om 19:30 en spelen 6 ronden van 5 minuten per partij en 5 seconde extra bedenktijd per zet.

Wie mag er meedoen? Net zoals bij het vorige toernooi:

  • Leden van Magnus
  • Ouders / broers/ zussen van leden van Magnus
  • Trainers en andere actievelingen van Magnus zoals bestuursleden etc.

Voor de D en E kinderen is er ook een chesskids toernooi op 13 november:

De inlogproblemen van vorige week zijn grotendeels opgelost. Hier zijn voor de 1e drie spelers 3 stukken chocola te winnen. Als je bij chesskids al in de prijzen valt, dan kan je geen chocola meer winnen bij het chess.com toernooi. Op https://magnusleidscherijn.nl/online-commissie-jeugdschaakclub-magnus/ staat hoe je in kan loggen. Voor inlogproblemen of technische vragen kunt u deze week terecht bij omline@magnusleidscherijn.nl of een appje/belletje naar Albert (06-47026849).

Met schaak 960 (https://nl.wikipedia.org/wiki/Schaak_960) is alles hetzelfde als een normaal potje schaken, maar staan de stukken op de achterste rij in een andere volgorde. De koning staat wel altijd tussen de torens, zodat je eventueel kan rokeren.

Schaak 960 is al bedacht door Fischer in de jaren 70, en wordt ook door de topgrootmeesters enkele keren per jaar beoefend. Magnus verloor afgelopen jaar de WK finale van Wesley So.

Op https://magnusleidscherijn.nl/online-commissie-jeugdschaakclub-magnus/ staat uitgebreid beschreven hoe je een account kunt aanmaken en hoe je je kan aanmelden bij onze club. Dit zou je gelijk al kunnen doen, zodat je de administratie op orde hebt, en je vrijdag geheel op het schaken kan richten. Kies wel een beetje normale loginnaam, zodat we aan de naam kunnen zien wie je bent.

Voor de D en E jeugd zal er in de les er voor nog wat aandacht aan het 960 schaak worden besteed. De oudere jeugd zal gewoon beginnen met het toernooi. We beginnen uds om half 8 en zal tot ongeveer 9 uur, misschien half 10 duren. Mocht dit te laat worden voor de jongere schakers, geen probleem, ze kunnen gewoon halverwege stoppen.

Een belangrijke vraag is natuurlijk, wat valt er te winnen? Er zijn 3 bekers voor de beste 3 drie leden van Magnus. En verder zijn de prijzen de bekende Tony’s Chocolonely repen.

Er zijn repen voor de beste dame en beste trainer, en… Beste speler per trainingsgroep. Aangezien we veel trainingsgroepen hebben is de prijzenpot goed gevuld! Of je nu in de A2 of in de E3 of , of in een woensdagavondgroep traint, voor elke groep is er een reep te winnen!

Voor inlogproblemen of technische vragen kunt u deze week terecht bij omline@magnusleidscherijn.nl of een appje/belletje naar Albert (06-47026849).

Namens de online schaakcommissie van Magnus,

Nils, Albert, Joost en Arjen