Verslag King of the Hill avond 29 december

Afgelopen woensdagavond, 29 december hebben we een King of the hill toernooi gespeeld.

Wat is King of The Hill schaken

King of the Hill is normaal schaken met 1 extra regel, je kan ook winnen door de koning op 1 van de 4 centrumvelden te zetten. Normaal gesproken ga je netjes rokeren en bewaak je je koning met drie pionnen ervoor, een toren ernaast en een paard ervoor. Maarja met King of the hill kan het lonen om niet te rokeren en je koning op zijn beginplek te houden, zodat hij snel naar het midden kan lopen, zie ook www.chess.com/terms/king-of-the-hill.

Het Chesskid toernooi

De avond begon met 2 chesskid toernooien, de top drie was:

D toernooiE Toernooi
1eMyloKyo
2eVishaalRishi
3eEmmaSyd

Er werd weer lekker geschaakt, en het was leuk om de partijen te volgen! Kyo en Syd zijn broers, het lijkt erop dat ze samen het schaken goed oefenen!

Omdat de chesskid toernooien voor 8 uur klaar waren, konden de D en E kinderen ook nog meedoen aan het chess.com toernooi. En sommige hebben dat ook gedaan.

Het King of the hill Chess.com toernooi

Het king of the hill chess.com toernooi begon om 8 uur, en omdat het toch een ander spel is dan normaal schaak, duurde de potjes soms wel een stukje korter.

Vorig jaar was Kobe eerste, Lucas 2e en Mees 3e. Kobe was dit jaar verhinderd vanwege andere (schaak)prioriteiten. Dit jaar werd aan de top van het klassement werd dit jaar vooral gestreden door Polle en Lucas. Hun onderlinge treffen gaf ook de doorslag wie het toernooi zou winnen. Het was een hele spannende partij:

Lucas won deze partij en ook al zijn andere 6 partijen! Polle eindigde als 2e met 6 uit 7.

Op de derde plek eindigde Mika, die het concept van King of the hill goed had begrepen, zie bijvoorbeeld de volgende partij:

De winnaars van de avond

De winnaars van de avond waren:

PlaatsWinnaarScore
1eLucas7
2ePolle6
3eMika4
Beste trainingsgroep ASteven4
Beste trainingsgroep B1Ryan4
Beste trainingsgroep B2Thijs2
Beste trainingsgroep CTygo4
Beste trainingsgroep D1Mylo4
Beste trainingsgroep E1Kyo3
Beste ouderArjen, vader Yorick5
Beste trainerAlbert4

Mylo (D1) en Kyo (E1) hadden er zin in, en na hun chesskid league te hebben gewonnen, waren ze ook de beste van hun groep in chesskids. Helaas is er volgens onze reglementen maar een reep per avond te winnen…. Mylo scoorde een mooie overwinning door een toren over de 4e lijn weg te jagen.

Bij de ouders was het een spannende strijd tussen Peter, de vader van Qilian en Arjen de vader van Yorick. Beide eindigden met 5 punten, maar Arjen had betere weerstandpunten. Dit betekent dat hij tegen sterkere tegenstanders had gespeeld.

Al met al een leuke avond met veel schaakplezier!