E team wint 4e plek in Muiderberg!

Op zaterdag 11 november werd in Muiderberg de finale van het Nederlands Kampioenschap schaken georganiseerd, voor clubteams in de Meesterklasse. Het team bestaat uit Kyo, Paul, Alexi en Aadvik en wordt begeleid door teamcaptain Suthan.

Om erin te komen speelden we de eerste wedstrijd tegen de Paardesprong uit Groningen. Paul en Alexi klaarden het klusje rap en na verlies van Kyo kwam het aan op Advik. Ondanks dat zijn medespelers zeiden dat ie achter stond, raakte hij niet in de war maar zijn tegenstander wel: 3-1 winst.

De volgende pot ging tegen Best Moves uit Best NB (leuk gevonden naam overigens)!

Kyo en Paul haalden de eerste punten op en toen Advik een remise uit de strijd haalden was Alexi zo opgelucht dat ie zijn partij verloor, weer 2 MP in de zak.

De derde partij was tegen de gedoodverfde kampioen, Den Bosch die met een gemiddelde van 1400 rating de grote beker wel zou komen ophalen. Onze jongens weerden zich kranig en moesten zich tevreden stellen met 1 punt van de 4.

Na weer een 2,5-1,5 winst tegen VAS moesten de jongens tegen de medekoploper Op Eigen Wieken die verrassend gelijk opging met Den Bosch.

Een hele knappe 2-2 werd uit het vuur gesleept door winst van Alexi en Paul. We stonden 3de waarbij de Magnus jongens de best of the rest waren. Voorlaatste pot wederom met 2,5-1,5 gewonnen waarbij normaliter de 3de plek een zekerheid zou moeten zijn. Echter Staunton verraste iedereen door van Den Bosch te winnen. Daarmee niet alleen Op Eigen Wieken de toernooiwinst in de schoot te werpen maar ook zichzelf op 1 punt achter onze jongens te positioneren. Het moraal was hoog bij Staunton en dat werd zichtbaar in de strijd om de 3de plek die zij uiteindelijk wonnen tegen onze mannen: 3-1.

De koek was op bij ons maar met een verdienstelijke 4de plaats mogen de jongens erg trots zijn op de prestatie van dit jaar. Goed om te zien dat iedereen goed bijgedragen heeft en dat verschillende partijen dankzij de teameffort succesvol werden!