Eerste team Magnus beleeft historische dag

Het schaakseizoen is weer begonnen en Magnus 1 besloot om daar een historische gebeurtenis van het maken. Tegen Oud Zuylen Utrecht 2 leverde het een werkelijk ongeëvenaarde prestatie; er werd verloren met maar liefst 6,5-1,5. Niet eerder in de geschiedenis werd het team zo ongenadig hard op de pijnbank gelegd.

Op 21 september 2024 vonden op deze locatie twee historische gebeurtenissen plaats (bron afbeelding Het Utrechts Archief).

Maar er werd vandaag nóg een mijlpaal bereikt. Voor het eerst speelde er namelijk iemand uit ‘Gen Alpha’ mee in ons team. Natuurlijk, Jelle en Mylo zijn ook de oudsten niet, maar voor een jeugdschaakclub is het toch wel rizz dat een 8-jarige aan de boomer-competitie meedoet. Niet dat dat direct een Big W opleverde, Aadviks tegenstander had een Sigma-training gehad en kwam niet uit Ohio. Nou is Aadvik zelf natuurlijk ook niet delulu, maar die dame op g3 stond daar behoorlijk sus en dus yeete zijn tegenstander een loper richting de pion h6. Fanum Tax! Maar toch 100+ aura voor Aadvik, en skibidi dat je in onze Squad zit.

Een mooie (door Harry Gielen tijdens een eerdere gelegenheid gemaakte) foto
waarop de bovenarm en een deel van de capuchon van Aadvik goed te zien zijn.

Over de andere partijen zullen we niet veel woorden vuilmaken, het was armoe troef. Alleen Jelle vormde een positieve uitzondering, die wist een eindspel met een kwaliteit minder remise te houden. De terugkeer van Bas van Esch in het team kwam in ieder geval de kwaliteit van de analyses achteraf ten goede. Zo kon iedereen nog eens goed herbeleven wat ‘ie precies verkeerd gedaan had.

Van deze boomers verloren we vandaag. Skibidi toilet.

Gedesillusioneerd dropen ze af, de Magnus-spelers. Hup, op hun fietsjes, zo snel mogelijk richting huis. Als geslagen honden reden zij daar, op weg naar hun Vinex-huisjes in Leidsche Rijn, een even toepasselijk als verdiende plek voor verliezers. Deze collectieve wanprestatie zal de mensheid nog lang heugen en het schaakseizoen gaat op deze manier heel lang duren. Period.