Maak kennis met … Ruth Ubbink

ruth-webIk ben Ruth Ubbink, en ik ben zelf geen schaker, ik kan me ook niet herinneren dat wij een schaakbord hadden thuis (wel een dambord, maar dat werd niet vaak gebruikt). Ik heb in mijn jeugd fanatiek gehockeyd, en zat de rest van de tijd met mijn neus in een boek.

Het schaakvirus begon bij ons in het gezin pas toen mijn oudste dochter, Anouk, gevraagd werd om een keer mee te gaan naar een aantal schaaklessen die bij ons in het dorp gegeven worden door een enthousiaste vrijwilliger. Toen hebben we ook maar een schaakbord gekocht, zodat ze kon schaken met mijn man, die wel had leren schaken in zijn jeugd.

Jesper, onze jongste werd ook geboeid door al die interessante stukken op dat bord. Toen hij vorig jaar door zijn beste vriendin uitgenodigd werd om een keer bij een schaakles van Magnus te gaan kijken was hij meteen verkocht.  Door zijn enthousiaste verhalen zijn toen ook onze dochters Anouk, Simone en Tessa gaan schaken bij Magnus. Ze voelden zich er meteen thuis.

Ik heb gemerkt dat het schaken niet alleen een leuk spelletje is voor ze, maar dat ze er ook veel andere dingen van leren. Ik ben graag actief betrokken bij wat de kinderen doen, ik vind het heel belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en help graag mee om er voor te zorgen dat alles op rolletjes blijft lopen. Ik vind het dan ook erg leuk dat ik een rol mag vervullen in het bestuur als secretaris!