Eindverslag Schoolschaaktoernooi 3-4-5

Strijd in volle gang

Strijd in volle gang

Woensdag 23 april hebben 87 kinderen van de groepen 3, 4 en 5 van 12 scholen uit Utrecht en omstreken een prachtig schaaktoernooi gespeeld! In een onderlinge competitie per groep werden fanatiek wedstrijden gespeeld. Iedere deelnemer speelde 5 wedstrijden, en won daarbij punten voor zichzelf, en voor zijn school. We speelden het toernooi op De Binnentuin, een heerlijk ruime en hartelijke school in Vleuterweide. De deelnemers voelde zich er al snel thuis, zeker ook omdat schaakwinkel Raindropchess.com er met zijn winkeltje stond, met veel kleurrijke schaakmaterialen om naar te kijken en uit te proberen! Daar werd gretig gebruik van gemaakt in de pauzes….

Opperste concentratie

Opperste concentratie

De deelnemers hebben enthousiast geschaakt. Er waren wedstrijden heel snel klaar, maar vaak waren de spelers echt tegen elkaar opgewassen, en hadden ze de tijd van een half uur (bijna) helemaal nodig om een winnaar te vinden! Tussen de wedstrijden door gingen ze gewoon verder met schaken, of bij Raindropchess, of met een van de grote schaakspellen in de gang of op het plein.

Het commandocentrum

De organisatie was in handen van Magnus Leidsche Rijn, en erg goed voorbereid door een aantal groep 8-ers van de club: Arman, Jasper, Mayka en Jochem. Met een prachtige speech werd het toernooi geopend, de wedstrijden werden op tempo doorgewerkt, en bij de bar was van alles te vinden. De tafelleiding was in zeer professionele handen bij schaaktrainer Dharma, vader Auke, de jonge organisatie en een aantal schakers van Magnus: Hester, Mark en Kelvin! Veel dank daarvoor, jullie hebben er voor de kinderen een leuke middag van gemaakt!

De onderlinge strijd voor deelnemers werd beslecht door een spannende loting.
voor groep 3 ging deze tussen Mees de Heij (1) (Tweesprong), Koen Aubel (3) (Boomgaard) en Vera Maters (2) (Kastanjepoort) Voor groep 4 hadden Roef Corbijn (2) en Jan Willem Oomes (1) een gelijke bovenste stand, beide hadden 14 punten, en dus 4 wedstrijden gewonnen en 1 gelijk gespeeld (tegen elkaar nog wel).

In groep 5 was het een feestje van de Kastanjepoort: Luc Maters (3) , Jian van der Pol (1) en Skipper Corbijn (2) , die alle drie alle wedstrijden hadden gewonnen!

Rekenend met gemiddelde scores (punten per deelnemer), zijn de scholenprijzen uitgereikt aan:
1: OBS Apollo 11, met 2 spelers en, 25 punten en een gemiddelde van 12,5
2: Kastanjepoort met 14 spelers, 174 punten en een gemiddelde van 12,43
3: De Boomgaard, 2 spelers, 24 punten en een gemiddelde van 12
4: Arcade, 13 spelers, 142 punten en een gemiddelde van 10,92
De winnaars zijn met prachtige stoere bekers naar huis gegaan!

Achteraf bleek dat we van het totaal aantal punten hadden moeten uitgaan voor het vaststellen van de winnaars! En zo is De Kastanjepoort eerste geworden met 174 punten, OBS’t Zand en de Arcade samen tweede met 142 punten en basisschool de Achtbaan met 103 punten vierde. Ook jullie gefeliciteerd!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.