Magnus corona maatregelen

We schaken dit nieuwe schaakseizoen zo veel mogelijk op onze vertrouwde locaties, tenzij het niet anders kan. Jullie hebben vast heel veel zin om weer aan het bord te schaken. Wij in elk geval wel!

Belangrijk is dat we, zolang het corona virus rondwaard allemaal verantwoordelijkheid nemen en onderstaande regels in acht nemen.

Algemene regels

Vanwege het coronavirus moeten we wel wat voorzichtiger zijn. Als we een paar regels naleven, dan houden we het virus hopelijk buiten de deur. De meeste regels ken je al:

 1. Blijf thuis als je je ziek voelt
 2. Was je handen vaak
 3. Hoest en nies in je elleboog
Regels tijdens de clubavonden

Op de clubavond hebben we nog een aantal extra regels:

 1. We schudden geen handen
 2. Ontsmet je handen met handgel als je het lokaal binnenkomt. We zorgen dat er in elk lokaal een flesje staat.
 3. Ruim aan het einde van de avond altijd samen met je tegenstander bord, stukken en klokken op.
 4. Neem zelf iets te drinken mee.
 5. Ben je 13 jaar of ouder? Houd dan 1,5 meter afstand tot volwassenen. Dat hoeft niet tijdens de training, maar houd het dan zo kort mogelijk.
 6. Dit laatste geldt ook voor de rij bij de inschrijftafel: houdt 1,5 m. afstand, geldt ook voor vrijwilligers en trainers. 
Regels voor de ouders

Normaal gesproken vinden we het heel fijn als ouders van jonge kinderen tijdens de clubavond blijven. Helaas moeten we daar nu veel terughoudender mee zijn, omdat het anders heel moeilijk wordt om 1,5 meter afstand te houden. Daarom willen we het volgende afspreken:

 1. Als het niet noodzakelijk is, kom dan niet binnen.
 2. Als je je kind(eren) komt ophalen, wacht dan buiten. Wij zorgen dat de kinderen om 20.15 (LRC) of 18.15 (De Meander) naar buiten komen.
 3. Zorg dat wij een telefoonnummer hebben waarop je te bereiken bent, voor als er iets is met je kind.
 4. Mocht je toch graag binnen willen wachten, neem dan eerst contact met ons op. Wij kijken of er plek is.
Regels voor de trainers

Voor de trainers:

 1. Zorg voor voldoende ventilatie in je lokaal. Het liefst door ramen open te doen. Vergeet niet de ramen aan het einde van de avond weer dicht te doen.
 2. Er zullen elke week flesjes handgel klaar staan. Graag meenemen naar je lokaal. Denk er ook aan om het flesje aan het eind van de avond weer op te bergen/in te leveren.
 3. Omdat we het schaakmateriaal in principe maar 1x per week gebruiken, is reinigen niet nodig.
 4. Aan het eind van de les brengt de trainer de jonge kinderen weer terug naar de entree beneden, waar de ouders staan te wachten.