Maak kennis met...... Dirk Kraaijpoel

Mijn schaakcarriere begon toen ik zo’n 7 of 8 jaar oud was bij de Leendse Schaakclub De Toren. Daar was toen een leuke grote jeugdafdeling. In het eerste seizoen werd ik kampioen in mijn leeftijdscategorie. Toen had ik de smaak wel te pakken.

Lange tijd vond ik het wekelijks partijtje in de club wel best. Pas in mijn tienerjaren kreeg ik interesse om (jeugd)toernooien te gaan spelen. Achteraf had ik dat veel eerder moeten doen, want het werd een stuk uitdagender. Toen ben ik ook begonnen met het oefenen van bijvoorbeeld openingen en eindspelen. Na het begin van mijn studententijd heb ik niet zo veel meer gespeeld. Ik had nog een tijdje een opleving met het spelen van weggeefschaak (!) op internet.

Vorig jaar was ik op zoek naar een club waar mijn dochter zou kunnen gaan schaken. Toen kwam opeens de Nieuwsbrief van De Boomgaard met daarin het bericht van de start van Magnus: precies op het goede moment. We zijn naar het openingsfeest gekomen en (bij wijze van spreken) niet meer weggegaan. Komend seizoen ben ik actief als penningmeester en trainer. Leuk om weer met schaken bezig te zijn!

 

Terug naar bestuur