Maak kennis met...... Erik Stoppels

Ik kreeg op mijn 8e verjaardag een plastic schaakspelletje van een oom, en daar begon het avontuur. Ik speelde met vrienden en familieleden maar ben helaas geen lid geworden van een schaakclub. Ik ben, door nooit lessen te volgen, helaas nooit een goede schaker geworden, maar wel een enthousiaste hobbyist. Ik kocht ooit zelfs een kleine schaakcomputer (dit was nog voor het tijdperk van de PC...).

Ik hou ook van lezen en heb ook wel flink wat schaakboeken gelezen. Mijn favorieten zijn:

  • Smalle Pad (Jan Timman)
  • Hein Donner, Biografie (Alexander Münninghoff)
  • The Life and Games of Mikhail Tal (Mikhail Tal)

Ik ben een groot fan van Mikhail Tal met vele klasiekers als dietegen Bent Larsen in 1965. Verder geniet ik van klassieke muziek en doe ik een beetje aan hardlopen.

Mijn kinderen Isabella en Victor heb ik wel opgegeven voor de schaakclub, zodat zij, anders dan ik, een professionele start maken en mij snel inhalen met schaken.

Ik vind Magnus echt een gezellige club, waarbij met veel gemotiveerde (goed schakende) vrijwilligers geprobeerd wordt kinderen zich te laten ontwikkelen in het schaakspel. Ik hoop vanuit het bestuur mijn bijdrage te leveren aan onze leerzame, levendige en gezellige schaakclub.

 

terug naar bestuur