Maak kennis met … Bas van Esch

Toen ik een jaar of 9 was leerde ik schaken van mijn vader. Ik vond spelletjes leuk, dus ook schaken. Natuurlijk 🙂 won ik al snel van mij vader en toen was de lol er voor hem vanaf. Pas toen mij broer 2 jaar later lid werd van de schaakclub in de buurt en ik met hem mee ging, kreeg het schaakvirus mij te pakken.

Op de schaakclub in Oisterwijk kregen we wekelijks les en speelden we onze partijtjes. Helaas wist ik niet dat er ’s weekends ook leuke toernooien werden georganiseerd. En ook speelde we met Oisterwijk niet tegen andere jeugdclubs. Toernooien en veel partijen spelen zijn heel belangrijk om goed te leren schaken. Dat heb ik dus gemist.

Pas toen ik op mijn 18e in Nijmegen ging studeren en bij SMB (Strijdt met Beleid – mooie naam hé) ging spelen ben ik een sterke schaker geworden. Uiteindelijk heb ik zelfs een aantal jaren in de landelijke hoofdklasse gespeeld. Niet gek voor iemand die pas laat ontdekt heeft hoe leuk toernooien zijn.

Ik hoop dat we via de Schaakclub Magnus kinderen, naast de lessen, ook kennis kunnen laten maken met leuke en spannende toernooien tegen andere clubs en andere kinderen. Niet alleen gaan ze hierdoor beter schaken. Ook krijgen ze plezier in het spel en leren ze om te gaan met andere kinderen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.