Maak kennis met … Dharma Tjiam

Toen ik 4 was heb ik schaken geleerd, door te kijken naar partijtjes tussen mijn moeder en mijn oudere broer. Eerst vond ik het gewoon een leuk spelletje, net zoals bijna alle spelletjes. Pas veel later zijn mijn broer en ik naar een schaakclub gegaan. Dat was bij SMB in Nijmegen, ik was toen 9 jaar. Tot mijn grote verbazing bleek ik beter te zijn dan de meeste andere kinderen. Toen ben ik al snel heel veel gaan schaken.

Als jeugdspeler heb ik vaak meegedaan aan het Nederlands kampioenschap. Eén keer ben ik tweede geworden in mijn leeftijdscategorie en één keer derde. Een paar jaar geleden heb ik een officiële schaaktitel gekregen: Internationaal Meester.

Ik ben al heel lang actief in het jeugdschaak. Bijvoorbeeld als trainer: Jochem was mijn eerste leerling. Ik ben ook jeugdleider geweest bij SMB en heb veel schaaktoernooien voor kinderen georganiseerd.

Na alle jaren vind ik schaken nog steeds een schitterend mooi spel. Ik hoop dat we met schaakclub Magnus zoveel mogelijk kinderen enthousiast kunnen maken voor ons koninklijke spel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.