Kampioenschap pas in de laatste seconde beslist

Spannender dan afgelopen vrijdag kan niet. Pas in de laatste seconde werd het kampioenschap beslist. Nils Neisingh en Max Hugen streden in de laatste ronde tegen elkaar om de titel. De winnaar zou kampioen worden. Bij een gelijkspel (remise) was Nils kampioen.

Nils begon goed en won al snel de dame van Max. Daarna ging Max in de tegenaanval met 2 torens en een loper. Dat maakte Nils een beetje zenuwachtig en hij moest een toren teruggeven. Hij stond nog steeds goed, maar makkelijk was het niet. Helemaal niet toen Max met een pion begon te rennen. Deze pion bereikte de overkant en werd toen een Dame. Het leek erop dat Max ging winnen.

Toen begon Nils te knokken. Ook hij wist een pion naar de overkant te spelen. Dat was dus de 2e promotie van pion naar dame in een partij.

Ondertussen was iedereen al klaar met zijn partij en waren Max en Nils de laatste 2 spelers. We waren al bang dat we pas na middennacht naar huis zouden kunnen. Uiteindelijk hebben we ze met de klok laten spelen. Allebij nog 5 minuten voor de rest van de partij.

De nieuwe dame van Nils hield het niet lang vol. Al snel wist Max de dame te veroveren. Nils had echter nog een laatste pion. Ook die pion wist de overkant van het bord te bereiken. Dat was dus de 3e promotie.

Uiteindelijk wist Nils alle stukken en pionnen van Max te winnen. De vraag was of Nils Max nog op tijd schaakmat zou kunnen zetten. Hij had nog een paar seconden op de klok. Het lukte Nils niet. Zijn tijd was om. Normaal gesproken verlies je de partij als je tijd op is. Maar Max had nog alleen zijn Koning op het bord staan. En met een Koning alleen kun je geen schaakmat zetten. Daarom werd de partij remise en Nils de eerste kampioen van jeugdschaakclub Magnus. GEFELICITEERD. Ook Max gefeliciteerd met zijn 2e plek en deze geweldig spannende partij.

Santi Kanne wist door een overwinning in de laatste ronde de 3e plek te pakken. Ook een mooie prestatie.

Komende vrijdag op 1 juni is prijsuitreiking. Ook spelen onze kinderen dan tegen de ouders. Ik ben benieuwd of de ouders de uitdaging aandurven.

> Uitslagen interne competitie
> Stand interne competitie
> Uitleg over de werking van de interne competitie: hoe bepalen we de indeling en hoe werkt de puntentelling?