Nieuwe schaakseizoen is eindelijk begonnen

Gezellige drukte aan het begin van het openingsfeest

Het lange wachten is voorbij. Afgelopen vrijdag stonden de schaakborden van Magnus weer klaar. Op de eerste avond hebben jullie al weer diverse spannende partijen gespeeld. En na de vakantie was het ook leuk om de andere kinderen weer te zien.

38 kinderen hebben het openingsfeest van onze club bezocht. Natuurlijk de kinderen die het afgelopen seizoen ook al lid waren van Magnus. Maar ook 12 nieuwe kinderen. Welkom Jasper, Rense, Bram, Hugo, Loek, Dino, Camiel, Joey, Coen, Eloise, Gianni en Fer. Als ik kijk naar de foto’s van afgelopen vrijdag dan zie ik vooral lachende gezichten en soms een flinke denkrimpel. Volgens mij vonden jullie het weer gezellig.

Ik wil Lena de Kraker en Simon Gielen, de 2 Utrechtse jeugdschaaktoppers die op bezoek waren, bedanken voor de simultaan. Zij spelen met het c-team van schaakclub Moira uit Utrecht in de landelijke competitie. Het is heel knap om tegen 10 kinderen tegelijkertijd te schaken en ook nog de meeste partijen te winnen.

Aan het einde hebben we de prijzen uitgereikt aan de kinderen die de schaakpuzzels op de Waterwinmarkt goed hebben opgelost. Een overzicht van de winnaars staat in dit bericht.