Magnus record: 36 kinderen in de eerste ronde van de interne competitie

Gisteren hebben liefst 36 kinderen een partij gespeeld in de eerste ronde van de interne competitie. Daarmee hebben we een hele goede start gemaakt van het nieuwe seizoen. Hoe meer kinderen schaken leuk vinden, hoe leuker ook jeugdschaakclub Magnus wordt.

De top 3 van het vorige seizoen had het lastig. Max Hugen en Santi Kanne (tegen haar broer Kelvin) wisten te winnen. Maar onze kampioen Nils Neisingh moest al in de eerste ronde genoegen nemen met remise tegen Siebe van Manen. Knap gespeeld Siebe!

Omdat we zoveel kinderen hebben, spelen we de competitie in 2 groepen. Daardoor voorkomen we te grote verschillen in schaakniveau tijdens een partij. De partijen worden zo ook veel spannender.

In groep 2 pakten onze nieuwe leden Christian van Dam en Eloïse Kooij meteen de leiding. Maar ook Guus, Katerina en Laura wonnen gisteren hun partij. Altair staat in de stand zowel in groep 1 als in groep 2. Hij speelt in groep 1; maar omdat we gisteren een oneven aantal kinderen in groep 1 hadden, heeft hij een partij tegen Jasper uit groep 2 gespeeld. Altair, volgende week speel je gewoon in groep 1.

Bij de indeling van de competitie was het nog een beetje rommelig. Ook voor ons was het wennen met zoveel kinderen. Dat gaat volgende week vast beter.

Zorg ervoor dat je aan het einde van je partij de uitslag doorgeeft aan Willemijn. Anders weten we niet dat je hebt gewonnen. En dat is natuurlijk heel jammer.

-> Uitslagen groep 1
-> Uitslagen groep 2
-> Stand