Nils pakt eerste prijs in Giessenburg

Alle winnaars (goud, zilver en brons) van de 8 groepen. Nils staat helemaal rechts, tussen de voorste en achterste rij.

Afgelopen zaterdag heeft Nils de eerste prijs gewonnen in groep 8 van het SGS Grand Prix toernooi in Giessenburg. Ook Kelvin, Santi, Angel en Jochem hebben hard geknokt voor de punten. In totaal streden 66 kinderen om de prijzen in 8 groepen, ingedeeld naar leeftijd.

Santi heeft een beetje pech; omdat haar verjaardag in december is speelt ze altijd tegen kinderen die ouder zijn dan haar. In groep 4 wist ze toch 2 punten te scoren. Een flinke stap vooruit ten opzichte van het vorige toernooi. Zelfs nadat ze mat in 1 had gemist, en alsnog verloor, bleef ze met een lachend gezicht rondlopen. Dat kwam natuurlijk ook doordat de hele familie aanwezig was. Vader, moeder en broer Marcel zorgden voor steun en een frisdrankje.
Santi is naast een goede schaakster ook een hele goede verstopster. In plaats van in de struiken, verstopte ze zich achter het schaakbord. Daar had niemand aan gedacht.

In groep 5 had Angel het lastig. Gelukkig werd ze aangemoedigd door haar moeder. Jammer dat de opa van Angel er niet bij was, zoals bij het vorige toernooi. Met 1 punt deed ze niet mee om de prijzen. Toch had ze een leuk toernooi gespeeld, zei ze.

Jochem en Kelvin zaten beide in groep 7. En al in de eerste ronde speelden ze tegen elkaar. Kelvin wist deze Magnusbattle te winnen. Er was zelfs een partij waarin hij met een Paard zonder hoofd moest spelen. Toch wist Kelvin nog enkele partijen te winnen en eindigde op 3½ punt.

Jochem was minder tevreden. Hij scoorde 1½ punt. Jochem kijkt nog iets teveel naar het plafond. Nou hadden ze in Giessenburg wel een heel mooi plafond, met sterren en een maan. Misschien dacht Jochem dat de goede zetten in de sterren waren geschreven.

Maren deed niet mee, maar was aanwezig om haar broer(tje) aan te moedigen. Ik dacht dat ze ging picknicken. Ze had namelijk een hele grote tas bij haar. Even later kwam daar een heel groot knuffelpaard uit.

Door de aanwezigheid van Maren voelde Nils zich helemaal thuis. Hij begon nog voorzichtig met remise. Daarna won hij de ene na de andere partij. Halverwege verloor Nils toch nog een partij, en met een remise in de laatste ronde wist hij 7 uit 9 te scoren. Toen moest hij in spanning afwachten of dat genoeg was. Er was nog een belangrijk partij bezig. Uiteindelijk lukte het de concurrent van Nils niet om met Toren en Koning mat te zetten. Zo werd Nils winnaar van groep 8. Gefeliciteerd.

Alle ouders bedankt voor jullie goede zorgen. Op naar het volgende toernooi op 24 november.