Grote broer en kleine broer

Altair en Fenix hebben altijd lol met elkaar. De broertjes komen elke week vrolijk en met veel zin naar de club. En dan doen ze ontzettend hun best om hun partijen te winnen. Gisteren liep dat toch niet goed af. Altair verloor in groep 1 van Angel en Fenix in groep 2 van David. Na een nederlaag kun je natuurlijk met een triest gezicht in de hoek gaan zitten. Maar daar doen Altair en Fenix niet aan. Ze zoeken elkaar op en hebben weer de grootste lol. Op deze manier is het wel heel leuk als je broer ook op de schaakclub zit.

De lessen herdersmat van Dharma en Gert-Jan hebben al een klein beetje geholpen. In groep 1 eindigde nog maar een partij heel snel met het herdersmat. Vorige week waren dat nog 2 partijen. Wil je deze week thuis nog een beetje oefenen? Op deze pagina staan allemaal voorbeelden van het herdersmat. Ook wordt uitgelegd wat je moet doen om je te verdedigen tegen het herdersmat.

Koploper Joey is in groep 1 niet te stoppen en won voor de 5 keer. In groep 2 had Laura het heel moeilijk tegen Gianni. Gianni vind schaken ontzettend leuk. Hij wordt elke week sterker. Dat wordt dus oppassen. Ik hoorde zelfs dat hij van Laura aan het winnen was. Uiteindelijk is de partij toch in remise geëindigd. Dat heeft Laura goed verdedigd.

David won voor de eerste keer. En het was pas zijn tweede partij. Dat is ook heel knap.

Hebben jullie vrijdag 21 december al in je agenda genoteerd? Dan gaan we met zijn allen schaken tegen de kinderen van Schaakclub Vegtlust. Vegtlust heeft ons uitgedaagd. Ze denken dat ze van ons kunnen winnen. Dat gaat mooi niet gebeuren. Ik ben er nu al zin in.

> Uitslagen groep 1
> Uitslagen groep 2
> Standen