Spanning helemaal terug in groep 1

Kelvin heeft de strijd in groep 1 helemaal open gegooid. Hij versloeg koploper Joey, die tot gisteren al zijn partijen had gewonnen. Joey staat nog steeds eerste. Kelvin, Nils, Santi en Max zitten vlak achter hem.

Nils kwam heel goed weg. Hugo miste mat in 1 tegen Nils. Daarna won Nils alsnog. De partij Yvar – Mark was heel spannend en spectaculair. Yvar haalde 2 Dames tegen Mark. Samen met de eerste Dame had hij er dus 3. Genoeg voor Yvar om te winnen. Maar hij moest blijven opletten. Mark haalde ook een Dame. Yvar had dat kunnen voorkomen door de pion te pakken, die promoveerde tot Dame. Als Yvar de pion had gepakt was het pat geweest. Heel goed gezien van Yvar.

Wel heel vreemd eindigde de partij van Armin tegen Sietse. Met een loting! Dat heb ik nog nooit meegemaakt. En ik schaak toch al heel wat jaren. Armin had nog een heleboel stukken, terwijl Sietse alleen nog een koning had. In de eindstelling wisten ze niet meer wie er aan zet was. Als Sietse was, was het pat. Als Armin was, was het mat in 1, die hij al had gezien. Toen heeft wedstrijdleider Jochem maar geloot. De loting werd gewonnen door Armin.

In groep 2 gaat het nog steeds goed met Laura. Katerina pakte de tweede plek door Gianni te verslaan. Gianni en Eloïse blijven goed volgen.

Tot slot wil ik 3 nieuwe kinderen welkom heten. Sofie, Jochem en Lina kwamen gisteren voor het eerst langs op de club. Volgens mij vonden ze het heel leuk en gezellig. Ik hoop dat ze volgende week weer komen.

> Uitslagen groep 1
> Uitslagen groep 2
> Standen