We zijn op de helft en het is heel spannend

Het slechte nieuws is dat we alweer 7 partijen hebben gespeeld in de najaarscompetitie. Het goede nieuws dat we nog 7 partijen tegoed hebben. Sta je nog niet op de eerste plek of vind je dat je nog geen goede partijen hebt gespeeld? Je hebt nog 7 partijen om dat allemaal goed te maken.

In groep 1 hebben we een nieuwe koploper: Kelvin. Joey, die zijn eerste 5 partijen had gewonnen, verloor voor de 2e keer op rij. Deze keer van Nils. Joey staat nu op de derde plek, maar heeft nog alle kans om zijn verlies goed te maken.

Sander liet zich in de competitie herdersmat liet zetten door Mark. Gelukkig leert hij snel: in de vrije partij erna blokte hij de dreiging Df3xf7 (mat) heel goed met f7-f6 (nou ja, niet moeders mooiste zet, maar hij zag hem wel).

In groep 2 wonnen Katerina en Dante met een heel mooi mat. Zo mooi, dat we er een foto van hebben gemaakt.

De zwarte Koning staat schaakmat midden op het bord. Dat komt niet zo vaak voor. Kijk ook hoe het Paard op h3 meedoet. Het Paard bewaakt veld f4, zodat de zwarte Koning niet kan ontsnappen.

Met nog bijna alle stukken op het bord, staat wit gewoon mat. De witte Koning lijkt goed beschermd door zijn Paard, Loper en Dame. Maar het zwarte Paard geeft schaak en kan niet worden gepakt. De Loper op a6 bewaakt veld d3 en de zwarte Koningin de onderste rij. Zie je ook hoe de witte stukken op b2, c3 en b3 in de weg staan? Ze zorgen ervoor dat de eigen Koning niet kan ontsnappen.