Mat in 1

Hoe belangrijk is mat? Heel belangrijk! Maar dat wisten jullie al. Het komt echter nog vaak voor dat jullie met heel veel stukken meer, niet mat kunnen zetten. Dan wordt het pat, of gewoon remise. Maar niet gisteren. Dharma heeft in groep 1 liefst 4 matstellingen gezien en verzameld. Ze staan allemaal in dit verslag.

In groep 1 was het niet alleen de dag van het mat maar ook van wit. Alleen Joey wist met zwart te winnen. Hij blijft daarmee in de race om de titel. Een race die Kelvin leidt na zijn winst op Nils.

Angel won met nog 1 seconde op de klok tegen Niels, die eerder heel veel stukken meer had. De slotpositie:

Angel – Niels

Met dank aan Gert-Jan. Die meldde ook dat, nadat hij was gaan kijken bij de partij, Niels nog maar weinig goede zetten heeft gedaan. Bad vibes?

Hieronder 3 stellingen waarin wit mat in 1 kan geven. Weet jij ze allemaal? Klik op het pijltje onder de stelling > voor het goede antwoord.
Het mooiste is dat in de partij alle drie de witspelers de matzet zagen.

Sander – Altair

Max – Hugo

Sietse – Jurgen

Tot slot nog de complimenten van Dharma voor de rust tijdens de partijen. Iedereen kon daardoor goed kijken wat de tegenstander van plan was.

In groep 2 rukt Fenix op. Hij won gisteren met 3 (drie!) Dames. Hij had heel goed opgelet tijdens de les over de promotie van de pion. Bovenaan gaat het nog steeds goed met Laura, Katerina en Gianni.

Volgende week ‘raindropchess’. We hebben dan geen training en spelen geen competitie. Het wordt heel leuk.