Magnus bijt van zich af in Bunschoten

Jochem, onze verslaggever in Bunschoten, legt de laatste hand aan het verslag.

In Bunschoten Spakenburg was een grote afvaardiging van Magnus: Siebe, Kasper, Nils, Kelvin, Santi, Jochem en Sietse deden mee … Het toernooi was in het denksport centrum van Bunschoten, en dat zag er erg leuk uit, een gebouw in de vorm van een schaakbord en een toren.

Een echt schaakgebouw: de schaaktoren van Bunschoten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het begon heel erg goed voor Magnus, de eerste ronde had bijna iedereen zijn partij gewonnen, en Siebe en Kelvin speelden remise tegen elkaar. De tweede ronde werd het wat moelijker, alleen Kasper, Siebe en Kelvin konden hun pot winnen. Na 4 rondes stonden Nils, Sietse en Kasper met 3 punten nog hoog op de ranglijst van hun tafel, de rest had zware tegenstand.Een paar wetenswaardigheden over de schakers:
De ouders (en trainers) hadden zich om een klein tafeltje vol kranten, I-pads, eten en drinken verzameld, en iedereen kwam daar na de wedstrijd bij elkaar. Jochem ging daar in de pauzes druk aan de slag met dit verslagje, Kasper vond de pauze een prima moment om gewoon eens een potje te schaken.

Maren waakt over ‘haar’ jongens.

Ook leuk om te weten: Nils begon het toernooi met een prijs: hij kreeg de prijs die hij op de eerste grandprix had gewonnen alsnog uitgereikt, dus zijn dag kon niet meer stuk! Sietse maakt er een sport van om als eerste klaar te zijn, meestal snel gevolgd door Kelvin. Aan hun gezichten konden we precies zien of ze gewonnen hadden. Siebe kreeg rode wangetjes als het spannend werd … en Santi speelde als enige ‘boven’ in de kamer van de oudere spelers, en hield iedere wedstrijd het langst vol.

Uiteindelijk viel Magnus behoorlijk in de prijzen:

  • een gedeelde 3e plaats voor Nils aan zijn tafel;
  • een 2e en 3e plaats voor Sietse en Kasper aan hun eigen tafel.

Lees ook dit verslag en bekijk de video op de website Jeugdschaak.

Het volgende toernooi is op zaterdag 15 december. Je kunt je opgeven bij Annemiek.