Alle info over de uitwisseling met Vegtlust op vrijdag 21 december (aangevuld)

Vrijdag 21 december gaan we met de hele club op reis: naar schaakclub Vegtlust in Maarssen. Het is niet aan het andere einde van de wereld, maar toch een hele operatie. Gelukkig heeft Saskia dat goed voorbereid. Alle praktische info staat in dit bericht.

Als er nieuwe informatie beschikbaar komt, dan passen we dit bericht aan. Je vindt hier dus altijd de meest actuele info.

Wie gaan mee?
Bijna iedereen doet mee met de uitwisseling met Vegtlust op 21 december in Maarssen. Heb je je nog niet aangemeld, dan is dat geen probleem. Je kunt je tot en met 14 december opgeven bij Saskia of Dharma. Van de volgende kinderen weten we nog niet of ze meedoen.

Halen en brengen
Wij gaan naar Vegtlust toe. We spelen in basisschool Het Kompas, Bolensteinsestraat 9, Maarssen.

We houden zo veel mogelijk dezelfde tijden aan als op een clubavond: het duurt van 19:00u tot 20:30u. We willen wel proberen in Maarssen rond 18:45u aanwezig te zijn, zodat de teams even kennis kunnen maken, en zodat we ook echt om 20:30u kunnen afsluiten.

Voor diegenen die mee willen rijden, we vertrekken!! om 18:20 uur bij basisschool De Boomgaard. We gaan ervan uit dat iedereen verzamelt bij De Boomgaard, tenzij jullie dat heel expliciet met Saskia (saskia@koroc.nl) anders hebben afgesproken (zie ook het overzicht). Sommige ouders hebben aangegeven dat ze met hun kinderen rechtstreeks naar Vegtlust rijden.
De kinderen die meerijden, worden na afloop thuisgebracht. Er zijn voldoende auto’s met chauffeur, dus iedereen die nog wil kan meerijden.

In dit schema staat wie rijdt, meerijdt of op eigen gelegenheid gaat. We hebben zo veel mogelijk rekening gehouden met thuisbrengroutes.

Contactpersoon op vrijdag 21 december
We zijn de hele avond bereikbaar op 06 – 4322 8568 (Saskia).

De avond
De uitwisseling is bedoeld als een vriendschappelijke uitwisseling.

We maken vooraf teams van 4 spelers. Dat doen we zo dat de teams ongeveer gelijke speelsterkte zullen hebben. Van elke club zitten er 2 spelers in een team. Vegtlust heeft waarschijnlijk een aantal extra teams, uitsluitend met eigen spelers. Zo vermijden we teams met maar 1 Magnus kind.

We spelen 3 rondes, met steeds een andere schaakvariant: 1 ronde raindropchess, 1 ronde met schaakklok (10 min. op de klok), 1 ronde bughouse (doorgeefschaak, waarbij je de tegenstander in 1 zet mat kunt zetten). Voor de allerkleinsten en minst ervaren schakers vervangen we misschien 1 of 2 rondes door ‘gewoon’ schaak.

Het zou kunnen dat bij Vegtlust de Kerstman langskomt. Mocht dat zo zijn, dan volgt daarover nog meer informatie.