4 nieuwe kinderen op onze clubavond

Gisteren was een wel heel mooie start van het nieuwe jaar. 4 nieuwe kinderen kwamen kijken en spelen bij Magnus. Welkom Thijs, Maaike, Xander en Jasper. Volgens mij vonden ze het erg leuk. Ik hoop dan ook dat ze volgende week weer komen.

Maaike en haar 2 broers Xander en Jasper vormen een echt schaakgezin. En als de moeder wat jonger was geweest, had ze volgens mij ook meegedaan. Maar we moeten streng zijn; Magnus is een club alleen voor jeugdschakers.

Maaike is de jongste van de kinderen. Thuis verliest ze nog van haar broers. Ik heb haar beloofd dat we dat gaan veranderen. Nog dit jaar wint ze een partij van haar oudste broer. De eerste partij bij Magnus ging in ieder geval goed. Tegen Thijs mepte ze alle stukken van het bord, die Thijs wat onvoorzichtig naar voren schoof. Daarna wist Thijs door hard werken het mat nog heel lang uit te stellen. Maar uiteindelijk was tegen de Dame en Toren van Maaike geen kruid gewassen.

In groep 1 won ook Jasper zijn eerste partij. Xander liep in de val van Janne en moest haar uiteindelijk feliciteren met de overwinning.

Aan de kop van groep 1 heeft Joey weer een kleine voorsprong opgebouwd. Hij won zelf van Santi, terwijl nummer 2 Kelvin genoegen moest nemen met remise. In een gewonnen stelling zette hij Sietse pat. Heel jammer. Achter Kelvin is het nog heel spannend.

In groep 2 komen alleen nog Laura en Katerina in aanmerking voor de titel. Ze hebben een grote voorsprong op de rest. Laura stopte de opmars van Fenix en Katerina versloeg Dante.

> Uitslagen groep 1
> Uitslagen groep 2
> Standen