Kasper en Kelvin pakken bekers in Utrecht

(De partij van) Santi trok veel belangstelling.

Van onze verslaggever Kelvin

Zondag 13 januari waren wij op het 4e Grandprix toernooi in de schaakclub Moira-Domtoren. Op het schaaktoernooi waren 4 schakers van Magnus, Nils, Kasper, Santi en ik (Kelvin). Mijn ouders waren er allebei, en van Nils en Kasper waren hun zusje en moeder bij het tournooi.

Bij het tournooi waren er in totaal 11 tafels waarop werd gespeeld. Santi was ingedeeld bij tafel 6, en speelde in een aparte ruimte. Nils en ik speelden op tafel 9 en Kasper speelde op tafel 10.

Gelukkig was het tournooi dit keer dichtbij. We begonnen een heel klein beetje later, en de eerste ronde hebben we alle 4 gewonnen. Dat was een mooie start. Daarna bleef het wel goed gaan, maar af en toe speelde iemand van ons remise, en af en toe verloor iemand. Santi verloor een potje omdat haar tijd op was en had een keer pat gespeeld omdat ze niet goed had gekeken, en een keer pat gespeeld omdat ze niet helemaal goed had gekeken. Santi had uiteindelijk 2 wedstrijden gewonnen en eentje pat gespeeld waardoor ze 2,5 punt had.

Kasper had het erg goed gedaan, want hij had bijna alle partijen gewonnen of pat gespeeld. Ik weet niet meer of hij 1 of 2 partijen had verloren, maar hij is tweede geworden en was heel erg blij.

Kelvin en Nils kort na aanvang van hun partij.

Heel erg spannend was het tussen Nils en mijzelf. Want na 6 potjes had Nils 4 punten en ik had 3,5 punt. En de laatste wedstrijd ging tussen mij en Nils. En die laatste wedstrijd won ik van Nils waardoor ik op 4,5 punt eindigde, net iets meer dan Nils. Ik ben toen derde geworden, en heb een mooie beker gewonnen. Ik hoop dat we volgende keer allebei een prijs winnen, dat is leuk voor ons allebei.Na de bekers was er ook nog een loterij. Alleen kinderen die geen beker hadden mochten meedoen. En Santi heeft hier een prijs gewonnen. Ze heeft een emo gekozen, iets wat je aan je computer moet aansluiten.

Het regent pijpestelen bij Kelvin en Bas.

Het was ook leuk dat Bas nog is langsgekomen. Ik heb nog een potje raindropchess met hem gespeeld, maar helaas heb ik die verloren.Tot het volgende tournooi!!

-> Volledige uitslagen (externe website)