Superspannende strijd in groep 1 met nog 1 ronde te spelen (aangevuld)

Kelvin en Joey staan met nog 1 partij te spelen bijna gelijk. Maar ook Max, die het seizoen voorzichtig was begonnen, heeft na zijn overwinning op Joey nog kansen op de titel. Komende vrijdag wordt de strijd beslist. Ik heb nu al kriebels in mijn buik.

In groep 2 kan Laura niet meer worden ingehaald. Gefeliciteerd. Wel jammer dat het niet zo spannend is.

Max deed goede zaken door Joey te verslaan. Kelvin, die van Jurgen won, pakt daardoor de leiding. Maar met slechts een hele kleine voorsprong op Joey. En laten we vooral Max niet vergeten. Hij staat met een kleine achterstand op de 3e plek.

De stand bovenaan:
1. Kelvin – 941 punten
2. Joey – 931 punten
3. Max – 916 punten

-> Hoe de puntentelling werkt kun je hier lezen.

Laura staat met grote voorsprong aan kop van groep 2. Laura won vrijdag van Eloïse en kan nu niet meer worden ingehaald. De stand bovenaan:
1. Laura – 1075 punten
2. Katerina – 936 punten
3. Dante – 748 punten

In groep 2 kent sportiviteit geen grenzen. Gianni was al voor de tweede keer op rij zo vriendelijk om met een overmacht aan stukken zijn tegenstander pat te zetten. De puntendeling werd door hem met gejuich begroet. Feniks, aan de andere kant van het bord, werd er een beetje verdrietig van. Hij was liever mat gezet.

Luuk kon zijn geluk al niet op toen hij zijn pion tot dame gepromoveerd had. Het duurde even voordat zijn tegenstander Maaike hem ervan overtuigd had dat hij haar met die zet ook gelijk mat gezet had.

De kinderen van het groepje van Dirk hadden in de les geleerd over de rokade. Ze hadden als extra opdracht gekregen in de partij te rokeren. Dat was de meesten al snel gelukt. En …toeval of niet (?)… zij die gerokeerd hadden hebben ook allemaal hun partij gewonnen!

Tot slot heet ik natuurlijk Koen en Timo welkom. Zij kwamen voor het eerst kijken. Ik hoop dat ze volgende week weer komen spelen. Koen en Timo speelden een hele spannende partij tegen elkaar. Koen vond het zo leuk, dat hij Timo af en toe hielp door te zeggen welke stukken Timo kon slaan. Dat vond Timo natuurlijk niet erg. Timo miste nog ergens mat in 1 zet, maar won uiteindelijk zijn 1e partij bij Magnus.

-> Uitslagen groep 1
-> Uitslagen groep 2
-> Standen