Schaakmiddag voor meisjes was heel gezellig

Zo gezellig kan schaken zijn!

Janne, Lize, Laura, Paula en Maren zijn afgelopen zondag naar de schaakmiddag voor meisjes geweest. Lees verder voor de reacties van onze dames. En in dit fotoboek staan nog meer leuke foto’s.

Laura
Het was leuk en het was heel gezellig. Er waren heel veel meisjes. We kregen schaakles, we deden schaakspelletjes en hoe heet het andere ook al weer, dat bij die tafel met allemaal spelletjes. Waar Maartje was (zij organiseerde de middag). Weggeefschaak, kat en muis, pion
tegen koningin was kat en muis. Klimschaak, dan doet wit 1 zet, zwart 2, wit 3 zetten en zo gaat het maar door.

Alle dames bij elkaar. Zoek de Magnus ‘t shirts.

Janne
Het was leuk georganiseerd. Het was in drie groepjes verdeeld. Bij de een kreeg je lesjes en moest je puzzels maken. Bij de andere moesten we allemaal varianten van schaken spelen. Bijvoorbeeld klimschaak: dan begint wit met 1 zet, dan zwart 2 achter elkaar, dan wit met 3 achter elkaar enzovoort. Bij de derde gingen we schaakspelletjes doen. Op het laatst gingen we een competitietje spelen. Twee groepen gingen regendruppelschaak spelen, en de andere twee groepen snelschaak (met klok). Toen we dat hadden gedaan kregen we allemaal nog een prijs.
We hadden ook een leuke groepsfoto gemaakt.

Maren
Ik vond het erg spannend allemaal. Ik heb een leuk trucje geleerd met  alle paarden, die kennen de jongens van Magnus niet. Verder heb ik regendruppelschaak gespeeld tegen Laura. En Janne heeft mijn partij afgemaakt.
Ik mocht als eerste een prijsje uitzoeken, een schilderij die je zelf  moet schilderen. Het was erg leuk en ik ben erg blij.