Maarten is 50e lid van Magnus, nieuwe koploper in groep 1

Maarten, ons 50e lid, met paashaas.

Gisteren vierden we niet alleen onze E-teams (E1 heeft zich vorige week geplaatst voor het NK), maar we vierden ook ons 50e lid. Maarten (foto) was helemaal verrast toen we hem aan de paashaas voorstelde. We vinden het geweldig dat al binnen 1 jaar 50 kinderen met zo veel plezier bij ons komen schaken.

Meer kinderen betekent ook meer verantwoordelijkheid voor de club. We zijn ook dan blij dat we gisteren 2 nieuwe trainers konden voorstellen: Arie en Jos.

In groep 1 hebben we een nieuwe koploper. Kasper versloeg Siebe en nam daarmee de leiding van Siebe over. Najaarskampioen Kelvin liep tegen Max al tegen zijn 2e nederlaag op. Het zal voor Kelvin heel lastig worden om zijn titel te verdedigen.

De meiden in groep 1 hadden vrijdag een goede avond. Santi, Janne en Laura wonnen overtuigend hun partij. Janne krijgt steeds meer plezier in het schaken. Na haar mooie overwinning op Kasper tijdens het toernooi voor E-teams vorige week, versloeg ze nu Marijn.

Koen, pas een paar weken 5 jaar, pakte in groep 2 al zijn 2e overwinning. Hij heeft ontzettend veel lol in het spelletje. Volgens mij kan hij niet wachten tot de volgende clubavond.

Maren tijdens haar extra schaakles.

Gisteren zijn we gestart met de cursus schaaktrainer 1. Alle Magnustrainers, enkele Magnusouders en een aantal trainers van schaakclub Vegtlust doen mee. Hierdoor kunnen onze trainingen alleen nog maar beter worden.

We hebben nu voldoende trainers om kinderen af en toe extra les te geven. Onze nieuwe trainers Arie en Jos gaan samen met trainer Bas, kinderen die wat extra schaakhulp nodig hebben,  individueel begeleiden.

> Uitslagen groep 1
> Uitslagen groep 2
> Standen