Stuivertje wisselen aan de kop

Afgelopen vrijdag speelden we de 5e ronde van de voorjaarcompetitie. In groep 1, de groep met de sterkste kinderen, nam Siebe de kop weer over van Kasper. Siebe won van Hugo, en profiteerde zo van de afwezigheid van Kasper. Armand, Xander, Sietse en Santi volgen met een kleine achterstand. Met nog 11 ronden te spelen, kan er nog heel veel gebeuren.

Maaike heeft in groep 2 helemaal geen zin in een spannende strijd om de titel. Vrijdag pakte ze alweer haar 4 overwinning uit 4 partijen. Ze won van Eloïse en heeft nu al een flinke voorsprong. David staat nu tweede na zijn winst op Lina.

We zijn vrijdag gestart met een speelgroepje voor kinderen die pas sinds kort schaken. Kinderen in dit groepje spelen geen competitie (met een bord vol stukken), maar schaakspelletjes. Elk spelletje heeft een duidelijk doel en er staan ook veel minder stukken op het bord. Het doel van een spel kan zijn om stukken aan te vallen en te pakken, of om met het Paard van de linksonder naar rechtsboven te springen of om een stuk te verdedigen.

Hierdoor oefenen de kinderen heel gericht een bepaalde les, zonder dat ze worden afgeleid door allerlei stukken die er niet toe doen, maar wel om aandacht vragen. Er is ook geen sprake van een competitie en een stand. Winnen is daarom nog niet belangrijk en dat speelt wel zo ontspannen.

> Uitslagen groep 1
> Uitslagen groep 2
> Standen