Spanning helemaal terug in groep 2

David heeft de strijd in groep 2 helemaal open gegooid. Hij won van koploper Maaike. Het was voor Maaike de eerste nederlaag. David gaat nu zelf aan de leiding. Een mooie prestatie. In groep 1 versloeg Arman koploper Siebe. Kasper pakte daardoor weer de leiding.

In groep 2 was het ook de dag van de jonkies. (Sommige zullen zeggen dat we alleen maar jonkies hebben. Maar Koen en Fenix, beide nog lang geen 6 jaar oud, zijn voor mij de echte jonkies. De overwinning van Koen bracht hem zelfs op de 4e plek. Fenix staat mooi in het midden.

In groep 1 staan Kasper en Armand beide met 4 uit 4 bovenaan. Siebe, vorige week nog koploper, en Santi volgen met een kleine achterstand.

Ik had gehoopt op een mooie partij tussen de zusjes Stavrakakis (Katerina en Angel). In de stand van vorige week stond Katerina voor het eerst boven oudere zus Angel. Het was maar 1 plek verschil. Maar toch. Helaas was Angel er niet en moet ik nog wachten op dit mooie duel.

Vrijdag hebben onze nieuwe trainers Arie en Jos voor de tweede keer les gegeven. Ze zijn ontzettend enthousiast over de club en hadden niet verwacht dat wij binnen 1 jaar al zoveel goede schakers zouden hebben.

Arie en Jos zijn allebei hele goede schakers die nog een beetje moeten wennen aan de omgang en het schaakniveau van onze kinderen. Maar dat komt vast goed.
Ze trainen nog een beetje als Louis van Gaal, die tegen heel jonge voetballers zei (link naar YouTube), dat ze niet teveel moesten meeverdedigen. Maar ja, wat is dat ‘meeverdedigen’? Willen van Hanegem, die het andere voetbalteam coachte, zei, dat ze vooral lekker mee moesten meedoen, anders krijgen ze het te koud. Dat begrepen de kinderen wel.

> Uitslagen groep 1
> Uitslagen groep 2
> Standen