Partijen van hoog niveau in groep 1

Niet alleen door de mooie resultaten in toernooien, maar ook in de interne competitie zien we dat de kinderen vooruit gaan. Maar ja, iedereen gaat bijna even hard vooruit; daardoor blijft de volgorde ongeveer gelijk. Zo pakte regerend clubkampioen Kelvin toch weer de koppositie in groep 1. Het topduel Kelvin – Arman was van hoog niveau, met een goede opening van beide kanten. Kelvin had een mooie dubbele aanval met zijn dame. Helaas voor Arman kostte dat zelfs twee torens. Hoewel hij nog dapper terug vocht, was de achterstand te groot.

Bij Sander – Niels zette Sander zijn dame al snel op een onveilig veld, waar Niels het met zijn paard kon slaan. Daarna dapper tegenstand van Sander, maar Niels zette de koning van Sander mooi mat midden op het bord.

Ook een mooie strijd tussen Santi en Kasper. Kasper dreigde mat. Santi dacht het mat te dekken met haar dame. Maar omdat haar pion gepend stond, kon Kasper de dame gewoon slaan. Leuk was dat Santi ook van deze mooie truc kon genieten. Een echte liefhebber!

In groep 2 hield Fenix koploper Maaike (foto) mooi op remise. Omdat Eloïse won van Jochem staat zij nu 2e.

> Uitslagen groep 1
> Uitslagen groep 2
> Standen