Magnuskids halen uit in Hoogland! GrandPrixjaar met succes afgesloten!

De hele Magnusbende. Kasper en Krijn waren er niet meer bij. Kasper zijn beker staat wel op de foto. Rara welke?

Afgelopen zaterdag werd de laatste jeugdschaakGrandPrix van het jaar gehouden in Hoogland, bij Amersfoort. Maar liefst 11 Magnus-leden deden mee op deze zeer zonnige dag. Vijf Magnuskids vielen in de prijzen en als slagroom op de taart werden ook de GrandPrixprijzen voor het hele seizoen uitgedeeld.

Voor Siebe begon de dag niet zo fijn, hij kwam door autopech bijna te laat en moest rennend naar het schaakbord waar de klok al acht minuten liep. Tegenstander Nils won vervolgens makkelijk omdat Siebe nog niet van de schrik was bekomen. Later die middag verscheen Siebe nog eens veel te laat aan het bord, deze keer omdat hij aan het buiten spelen was. Die keer wist hij met twee minuten speeltijd toch nog te winnen, dat is erg knap!.

Ook voor Mark was de dag niet altijd even leuk, hij was bijna vierde geworden, maar Janne won in een onderlinge partij en zo werd zij vierde en Mark vijfde. Janne vond het toernooi erg leuk en heeft 4 wedstrijden kunnen winnen.

Voor Krijn viel het ook niet geheel mee, al wist hij toch nog een punt te behalen. Voor Kasper was het een topdag, hij werd eerste in zijn groep en ook Santi (2e), Kelvin (3e), Nils (2e) en Lucas (2e) vielen in de prijzen in hun groep. Laura en Lina werden verblijd met een troostprijs en mochten een spelletje uitzoeken.

Aan het eind van de dag werden ook de trofees voor de leeftijdswinnaars van alle 7 grandprix’s van de SGS van dit jaar uitgereikt. Kelvin werd derde en Nils eerste in hun leeftijdscategorie.

Ook al zijn er in de zomer geen grand prix’s meer, gelukkig hebben we a.s. vrijdag weer spelletjes avond op de club.  En nu maar weer flink oefenen deze zomer voor het volgende seizoen!